Gözlerimi açtım. Bugün temizlik günüydü. Ve benim herkesi uyandırmam gerekiyordu. Yataktan kalktım. Üzerime siyah keten pantalonumu ve siyah tişörtlerimden birini geçirdim. Kolyemi yokladım. Her zamanki gibi boynumdaydı. Yüzüğüm parmağımda, tabancam da bacağımdaki silah takma aparatındaydı. Yeni güne hazırdım..
Odamdan çıkıp doğruca Mantalon'un odasına gittim.
Mantalon. Uyuyormusun? dedim kapısından içeri. Biraz ses çıkmadıktan sonra;
Gir Lee. dedi. Girdim ve;
Bugün temizlik günü biliyorsun. Korkarım yeni bir emirle temizliğe gelmeyenlere idam uygulanıyormuş. dedim sahte bir ciddilikle.
Dostum, kırılma ama sabah sabah çekemiyorum be.
Pekala, ama bu burada bitmedi. Kahvaltıdan sonra konuşuruz. Salona gel.. diyip çıktım odasından.
2. olarak ilk temizliği olacak olan Caitryn'e gittim. Kapısını çalıp;
Caitryn. Uyan. dedim.
Uyanığım. İçeri gel. dedi. İçeri girdim. Üstünü giyinmiş, yatağını toplamıştı. Odası mis gibi gül kokuyordu ve toparlanmıştı. İlk günleri olan birine göre hayli iyiydi. Ben sormadan anlamış olacak ki;
Hayır, gül kokmuyor. Bu bir büyü. Kişi hangi kokuyu güzel buluyorsa o kokuyor. dedi. Ona göz kırpıp;
Temizlik günü, salonda toplanıyoruz. Haydi. diyip odasından çıktım. Tam çıkacakken;
Unutmadan! Yarın seninle büyü çalışmaları yapacağımızı unutma. dedim. Takvimi gösterdi. Odasındaki takvimde yarın benimle çalışacağı yazıyordu. Gülümseyip odadan çıktım. Sanırım herkes tamamdı. Salona gittiğimde, Mantalon gözlerini devirmiş yere bakıyor, adeta ayakta uyuyordu. Benim peşim sıra gelen Caitryn ise civa gibi dinamik görünüyordu.
Caitryn, sen git Rochelle'i uyandır. Unuttum yavrucağı. Mantalon, buraya kadar ben hallettim. Buradan sonra organizayson sende. Söyle, nereden başlıyoruz? Dedim. Sonuçta yapı olarak en ağırbaşlımız oydu. Kulübede organizasyon yapabilecek biri varsa, oda Mantalon'du.Nemia her zaman temizliği denetlerdi. Kulübeden gitmiş olması ne üzücü.. Mantalon temizliği onun denetlemesi fikrimden hoşlanmamış gibiydi ama açıklamaya koyuldu...