Akşam olmak üzereydi. Penceremin önündeki koltuğa oturmuş, bir yandan güneşin batışını seyrediyor, bir yandan da kardeşlerimin konuşmalarını dinliyordum. Hepsi hazırlanmışlardı ve amfitiyatroya gideceklerdi. Yorgun olduğumu düşünüp onlarla gitmeme kararı almıştım. Fakat şu dakikada fikrimi değiştirdim. Hemen dolabımın oraya gittim. Üstümü değiştirdim ardından aynanın karşısına geçtim, kendime bakındım, saçımı da yaptıktan sonra hızla merdivenlerden aşağı indim. ''Hey, bende geliyorum.'' dedim. Kardeşlerimin yüzüne büyük bir tebessüm yerleşti ve sonra hep birlikte kulübemizden çıktık. Dışarısı cıvıl cıvıldı. Herkes bir şeylerle meşguldü. Biz de amfitiyatronun yolunu tuttuk. Oraya vardığımızda ise bir kenara oturduk. Yavaş yavaş herkes geliyordu. Zaten havada kararmak üzereydi. Herkes kendi halinde takılırken bir çocuğun bu tarafa doğru bakmakta olduğunu fark ettim. Athena kulübesinden David'di. Onu pek tanımıyordum. Ancak doğruyu söylemek gerekirse yakışıklı çocuktu. Dikkatimi o yöne vermek istemiyordum. Başka şeylerle uğraşır gibi yaparken David'in bu tarafa doğru geldiğini fark ettim. Bakmamaya çalışıyordum ama hedef bendim. Bana doğru geliyordu. Sonunda geldi ve: ''Biraz konuşabilir miyiz?'' dedi. Kardeşlerimin hepsi bana dönmüş cevabımı bekliyorlardı. Gitmemi istemedikleri her hallerinden belliydi. Çünkü David, Mitchie'nin eski sevgilisiydi. Ama kararımı vermiştim. ''Tabi neden olmasın'' dedim ve ayağa kalktım. Biraz yürüdük. Kardeşlerimden ve yanı sıra herkesten uzaklaştığımız bir yerde David konuşmaya başladı. ''Sofie, ben sana bir şey sorucaktım.'' dedi. ''Tabii ki David sorabilirsin.'' dedim. David: ''Ben sana bir teklifte bulunacaktım. Acaba benimle çıkar mısın?'' Şok olmuştum diyebilirim. Hiç beklemiyordum. Ama her zaman olduğu gibi hislerimi dinlemek istiyordum ki bence de böyle olmalıydı. Şu an için kimse umrumda değil gibiydi. Kim ne derse desin ne önemi vardı ki... Kısık bir sesle, ''Evet.'' dedim. David son derece mutlu gözüküyordu. Kısa süre birbirimizin yüzüne baktık ve sonra amfitiyatroya doğru yürümeye başladık.