Peter hafıza oyununu normal sayılabilecek bir sürede tamamladıktan sonra işi biraz daha zorlaştırmak için kartların sayısını arttırdım. Bu kez, 20 kart yerine 50 kart olacaktı. Kartları dizerken Peter da bana yardım etti. Bu sayede daha kısa sürmüştü. Peter tüm kartları dizdikten sonra şöyle bir masaya göz gezdirdi ve "Summer, burada tam olarak kaç tane kart var acaba?" diye sordu tereddütle. Kayıtsız bir şekilde omuz silkerek "50 tanecik." diye yanıtladım onu. Peter şaşırmış gibiydi. "50 kart... biraz çok değil mi?" diye sordu. Bunun üzerine ben de "Peter, kartların şu anda çok göründüğüne bakma. Göreceksin, işinin sandığın kadar uzun sürmeyeceğine seni temin ederim." dedim. Bu sözlerim Peter'ı biraz rahatlatmış gibiydi. Hazırlanması için bir süre bekledikten sonra "Hazır mısın Peter?" diye sordum. Peter "Evet, süreyi başlatabilirsin Summer." diye karşılık verdiğinde de dediğini yaptım. Peter 20 kartı eşleştirirken pek zorlanmamıştı ama bu kez kartlar 20'den fazlaydı. Yine de içimden bir ses Peter'ın bu kez de fazla zorlanmayacağını söylüyordu.