Hızla Thalia Ağacına gitik. Orada tüm kamp toplandı. Herkesin yüzünde büyük bir korku vardı. Kimi kampçılar birbirlerine sarılıyor, kimi kampçılar ağlıyor, kimileri çığlık atıyordu. Yer hala hafif de olsa sallanıyordu. Uzaklardan dalgaların sesi geliyordu. Ne olduğunu kimse anlamamıştı. Kheiron "Sessizlik!" diye bağırdı. Eliyle de susmalarını işaret ediyordu ama bu pek etkili olmuyordu. Çünkü herkes kendi halinde yere düşmemeye çalışıyordu. Kheiron toynaklarını sertçe yere vurdu ve tekrar susmalarını söyledi. Bu sefer sesi çok ekiliydi. Yavaş yavaş bütün melezler susmaya ve Kheiron'u dinlemeye başladılar. Kheiron herkesin tamamen susmasını bekledikten sonra konuşmaya başladı. "Melezler size neler olduğunu anlatmamın vakti geldi." Bir melez "Sonunda" dedi ama Kheiron unu duymamazlıktan geldi ve konuşmasına devam etti. "Kış Gündönümünde Poseidon ve Hades, Zeus'a cephe aldılar." dedi. Şok oldum. Bunu beklemiyordum. Demekli bütün sorun buydu. Poseidon denizin ve depremlerin tanrısıydı. Dalgaların büyümesi, yerin sarsılması... Bunların hepsini Poseidon yapıyordu. Sırf Zeus'a baş kaldırdığı için. Dünyayı ele geçireceklerdi. Hades'ten daha ses çıkmadı. Ya da bir yerlerde yer yarılıp içinden iskeletler çıkıyordu. Umarım böyle bir şey olmuyordur. Yoksa geçekten sonumuz gelirdi. Bir melezin "Neden?" diye sormasıyla bu korkunç düşüncelerimden sıyrıldım. Bu gerçekten güzel bir soruydu ve bunun cevabını çok merak ediyordum. Kheiron "Yapılan oylamada Zeus kazandı. Hades ve Poseidon buna çok sinirlendi ve cephe aldılar." dedi. Büyük bir sessizlik oluştu. Herkes olacakları düşünüyordu. Hades ve Poseidon durmazlarsa çok büyük felaketler olacaktı. Bunu da herkes çok iyi biliyordu. Bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Kronos tehlikesini daha yeni alatmışken böyle bir felakete izin veremezdik. Sesimin yüksek çıkmasına dikkat ederek "O zaman onları durduralım." dedim. Kendimden emin gibi görünmeye çalışıyordum. Herkesin cesaretini toplamasını istiyordum. Bütün gözler benim üzerimdeydi. Birçok melez bu aklını kaçırmış der gibi bakıyordu ama ben kimseyi aldırmadım. Gözlerimi Kheiron'a kilitledim. Ona ne kadar ciddi olduğumu göstermek istiyordum.