Arkadaşlarımla birlikte Em teyzenin bahçe dükkanına gelmiştik "Burası gerçekten ürkütücü." diyerek korkutuğunu belli etmişti bile Tom , "Off hadi saçmalamayın altı üstü bir mağaza hemen bakıp çıkacağız." dedim."Aporis biliyorsun tek başımıza buraya gelmemiz tehlikeli, bence hemen geri dönelim." Eğer jessy de böyle korktuysa ben hemen girip bakmalıydım " İyi o zaman siz burda bekleyin ben bir göz atıp çıkacağım" Diyerek içeri girdim....
O kadar müthiş heykeller vardı ki sanki şimdi canlanıp benimle birlikte dolaşacaklardı , bir süre sonra yoruldum ve bir banka oturdum ve saate baktım ovv 1 saattir buradaydım ve saat 12 olmuştu yaz güneşi olsa gerek ve gözüm kamaştı , gözlüğümü çıkarıp taktım içimden de babama kızıp duruyordum güneş neden bu kadar parlak olmak zorundaydı ki . Arkamdan sesler duydum ve döndüm ama bu , bu Medusaydı ve gözlerimde gözlük olmasına rağmen gözlerimi kapadım , "Apollon'nun oğlu hoşgeldin sen buralara uğrar mıydın ? " Hem korkuyordum hem de bir plan yapmaya çalışıyordum , hiç cevap vermeden yavaş yavaş yürümeye başladım o anda kolumu tuttu ve beni çekiştirdi hançerim çektim ama o da boş durmadı gözlüğümü çekip aldı....Tam ben saldırıya geçerken (ki gözlerim kapalıyken çok zordu ) yılanlarından biri hançeri çekip aldı tam bana saplayacakken arkamdan bir kişneme ile Medusanın kafasına bir tekme indirdi , boynu kırıldı ve gözlüğümü hemen ona taktım çünkü bu hali bile bizi taşa dönüştürebilirdi.Beni kurtaran kişiye teşekkür etmek için arkamı döndüm bir de ne göreyim bu bir pegasus "Merhaba , sana çok teşekkür ederim hayatımı kurtardın" Bana gülümsedi ve telepati ile "Önemli değil beni sana Apollon yolladı " Demek ki babam bana yardım etmişti o zaman pegasusuma bir isim verirken onu da düşünmeliydim Bundan sonra onun adı Efsane Işık idi.....