Denizci Nereus bizi görünce sadece bir anlığına şaşırdı ama sonra hemen ifadesini toparladı. Artık şaşkınlığının yerini bir bıkkınlık ifadesi almıştı. "Melezler... Beni ne zaman rahat bırakacaksınız ?" Aslında ondan daha sevecen bir tepki bekliyordum ama bu aralar ne beklediğim gibi oluyordu ki zaten ? "Sadece sizinle biraz sohbet etmek istemiştik." dedi Claire dudağını sarkıtarak. "Evet." diye onayladım onu. "Ve belki de size birkaç soru sorarız." Nereus hala o bıkkın ifadesini koruyordu. Derin bir nefes alarak "Buraya gelen tüm melezler soru sormak için geliyor zaten. Ayrıca birkaç değil, sadece bir soru sorabilirsiniz. Her neyse, uzatmayalım. Sorunuz nedir ?" dedi. Aslında ne soracağımıza henüz karar vermemiştik. Benim aklımda bir soru yoktu, Claire'e baktığımda onun da ne soracağını bilmediğini fark ettim. Nereus sabırsızlanmaya başlamıştı. "E hadi ama, akşama kadar sizi bekleyemem ya !" Kafanı çalıştır Summer. dedim kendi kendime. Buraya kadar gelmişken bir soru sormadan gitmeden olmazdı ve zamanımız git gide daralıyordu. Biraz daha beklersek Nereus'un sabrı taşacaktı. Bu yüzden ben de aklıma gelen ilk soruyu soruverdim: "Biz... ölümcül hatamızı öğrenmek istiyoruz."