Kano gölüne daha önce gitmemiştim.Ama bunun hakkında oldukça fazla bir şeyler duymuştum.Aslında artık kampta yeni değildim ve kano gölüne hiç uğramamıştım.Bu, Percy'nin Clarisse'yi tuvalet tesisatıyla yıkadığından beri geçerli gibiydi.Anlayın işte.Hiç bir zaman su ile aram olmamıştır.Bunu kardeşime teklif etmem biraz saçma olmuştu ama şu kanoya binmeliydim artık.Elena, onayladıktan sonra kano gölüne doğru gitmeye başladık.Etrafıma göz gezdirdim.Havada uçan pegasusular, çarpışan kılıç sesleri, her şey normaldi.Yutkunarak ilk gördüğüm kanoya bindim.Elena da kendisine bir kano seçmişti.
Kanoyla gitmek, kesinlikle milyonlarca canavarla savaşmaktan daha zordu.Kardeşim, bu korkumu fark etmiş gibiydi ama bir şey söylemedi.Sonunda ilerlemeye başladık.Elena, bu konuda oldukça başarılıydı.Ben ise dengemi kaybediyordum.Sonunda kendimi buz gibi sularda buldum.Yüzme, biliyordum ama sudan hoşlanmıyordum.Hatta yüzme konusunda iyiyim bile denebilirdi.Titreyerek tekrar kanoma çıktım.Elena ile bir kaç saniye sessizlikle bakıştıktan sonra Elena konuşmaya başladı.