''Thalia'nın Ağacı'nda sana göstermek istediğim bir şey var.'' demiştim.Ona yaptığım,yıktığım yerleri,yok ettiğim Thalia Ağacı'nı göstercektim.Aslında görmüştür.Diye düşündüm.Sonra yavaş ve uzun adımlarla gittik.Oraya vardığımda hala saldırının izleri vardı.Yerdeki kanlar.Ölmüş canavar tozları.Ortada kocaman bir yarık.Gücünü yitirmiş bir ağaç.Yok olmuş ağaçlar.Yok olmaya yüz tutmuş bir kamp.Amanda şunu söyledim:
Bunların hepsini ben yaptım.Onlardan tanrılardan intikam almak için.Ama n'oldu?Yine affetmediler.Yine bir şey olmadı.Ama zarar sizlere oldu.Tanrılar melezlerini önemsemez.Ama sizin farklı. Ebeveyniniz Ares sizi korumak için benimle düello etti.Kendisini ortaya koydu.Her türlü olasılığa rağmen.İşte bu gerçek babadır.Ama bende yine durum farklı.Nyks benimle ve diğer kardeşlerimle hiç ilgilenmedi.Titanlara geçmemin de bir sebebi bu.
sonra Thalia ağacına dokundum.Ağaç bir anda soldu.Yine yüzüm hüzünlendi.Ardından ufka ve yerdeki yarığa baktım.Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı.Bunu biliyordum.Onca melezin hayatını katletmiştim.Bunların bir bedeli olacaktı elbet.Ama bunların bedelini ödemeye daha vardı.Sonra yerdeki kanlar çekilmeye başladı.Bunlar melezlerin kanıydı.Sonra bir iz bile kalmamıştı.
Amanda bunu farketmemişti.Ama ben farketmiştim.Bu normal birşey değildi.Bunları düşünmeye başlamıştım ki Amanda bir şey söyledi :
...