"Amanda dikkat et!" diye bağırdı Lia. Bir canavara bir Lia'ya baktıktan sonra canavarın ağzından çıkan ateşi gördüm. O anda korkudan donakaldım. Hemen kaçmak yerine yalnızca gözlerimi yumdum. Lia kolyesini kullanarak önüme sudan bir duvar oluşturdu.Lia sayesinde kıl payı kurtulmuştum. Yoksa kül olacaktım."Amanda hemen yanıma gel ." dedi Lia. Hemen koşarak yanına gittim. Canavarla uğraşmaya devam ediyorduk. Bu taktiğim iyiydi. Eğilerek canavara daha çok yaklaşıyor , daha sonra da bacağına kılıcımı saplıyordum. Canavar öleceğe benzemese de yaralanıp , debeleniyordu. Tekrar etrafa ateş püskürtmeye başladı. Zar zor kurtulabiliyorduk bu ateşten. Yanıma gelenin Poseidon'un kızı olması iyi olmuştu. aksi taktirde canavarın ateşiyle kül olacaktım. Etrafta bütün cesaretlerini ortaya koyan , korkusuzca savaşan melezlerle doluydu. Titanlar , canavarlar , ölü ve yaralılar...
Bir daha asla görmek istemeyeceğim bir sahneydi bu. Canvarın ölmesine az kalmış gibi gözüküyordu. Lia ve ben darbeleri sıklaştırırken yanımıza Cole geldi. '' Bu savaş bitmez birşey bulmamız lazım yoksa hepimiz ölürüz !'' dedi. Haklıydı. Savaşı titanlar kazanıp bütün Olimpos'u ele geçirecek , biz ise ölüme mahkum edilecektik. Ama canavarın ölmesine az kalmıştı. Önce onu halletmeliydik. Daha sonra canavarlardan fırsat bulursak bir şeyler düşünmeliydik. '' Hey! Önce şu canavarı halletmeliyiz!'' diye bağırıyordum. Bağırdığım halde seslerimizi çok zor duyuyorduk. Çok fazla ses vardı. Bağrışmalar , canavarlardan çıkan kulak delici sesler , ahırdan pegasusların yükselen çığlıkları...
'' Tabi ki.'' dedi Cole. Elindeki mızrağı canavarın kafasına isabet ettirmeyi başarmıştı. Arkada ağaca yaslı duran 4-5 tane mızrak görünce hemen Lia'ya bağırdım. '' Lia! Mızraklara koş!'' dedim. Dediğimi çok çabuk anladı. Cole kılıcıyla canavarı yaralamaya devam ederken biz de elimize birer mızrak aldık. Derin bir nefes aldıktan sonra mızrağı yaratığın kafasına fırlattım. Mükemmel bir atıştı. Geriye sadece 2 tane kafası kalmıştı. Sendelerken hala etrafa ateş püskürtüyordu. Cole ise zaten mükemmeldi. Bir çok canavarı alt ettiğini söylüyordu...