Poseidon'a bağırmıştım. O zaman yaptığım şeyi cesaretimin göstergesi olarak kendimle gurur duysam da , şu anda bir tanrıya - ki bu tanrı Lia'nın babası- bağırdığım için utanıyordum kendimden. Yaptığım çok kötü bir şeydi. Ne olursa olsun bir tanrıya veya tanrıçaya sesimizi yükseltemezdik.
Neyse olan olmuştu. Son sürat hızla Hades'in Sarayına gidiyorduk. Giderken '' Gerçekten zorlandık. ama başardık.'' dedim gülümseyerek. İçim daha rahattı artık. Hades'te bizimle gelecekti. Savaşı kazanacaktık. Ancak bir korkum vardı. Kardeşlerimden biri öldüyse , dostlarımdan biri öldüyse...
Bilemiyordum. Şimdilik kötü düşüncelerin hepsini aklımdan atmaya çalıştım. Hades'in Sarayına ilk girişte Persephone ile karşılaştık. Bizi görünce oldukça şaşırmıştı. '' Yine siz.'' dedi. Cevap vermedim. Başımı eğerek selam verdim , o kadar.
Acelemiz vardı. Süremiz çok az kalmıştı. Kronos , Zeus ile savaşıyorsa artık çaremizde kalmayacaktı. Bunu düşündükçe içimdeki korku daha da arttı. Koşarak Hades'in odasına daldım. Lia ile Cole arkamdan geliyorlardı. Ancak hiç biri yanımda değildi. Arkamda kalmışlardı. Bu konuşmak isteyenin ben olduğumu gösteriyordu. Tanrılarla konuşmak başlarda garip gelse de şimdi çok alışmıştım. Zorluk çekmiyordum , çekinmiyordum. Durduğumda karşımda Hades şaşkın gözlerle beni izliyordu. Saçlarım terden yüzüme yapışmıştı. Ne kadar iğrenç gözüktüğümün farkındaydım. Giysilerimde kan da vardı. Böyle bir görüntüyle kim Afrodit'in kızı olduğuma inanabilirdi ki?
Hades meraklı gözlerle bize bakıyordu. Poseidon'u ikna ettiğimizi duyunca üzüleceğini biliyordum. Çünkü Poseidon gibi o da savaşa katılmak istemiyordu. Zaten Poseidon'un ikna olmacağını düşündüğü için önce Poseidon'a gidin demişti. Kolumdaki saate bakınca heycanım ve korkum birden arttı. Hemen söze başladım. Kan ter içinde '' Poseidon savaşa katılacak. Bu durumda sizde katılıyorsunuz.'' dedim. Zor nefes alıyordum. Birden okum ve yaylarım aklıma gelince elim sırtıma gitti. Orada duruyorlardı. Bunu farkedince derin bir nefes aldım. Karşımıza bir titan veya canavar çıksa oklarım olmadan hiç bir şey yapamazdım. Düşüncelerimden sıyrılarak Hades'i izlemeye başladım. O sırada Lia konuştu...