''Bunu zaten biliyorum'' Böyle olmaktan mutlu olduğumu mu düşünüyordu ? Bir zamanlar bende normal davranırdım. Bilirsiniz... arkadaşlarla takılmak falan... Melez olmadan önce , hatta olduktan sonra bile öyleydim. Ama zaman geçtikçe içiniz kararıyor. Bıkmaya başlıyorsunuz. Size çok ağır yükler veriyorlar. Bunları taşımanız içinde sizi zorlarlar. Ben artık o kadar ilgilenmiyordum. Yorulmuştum... Belki fiziksel olarak değil ama beynim artık kaldıramıyordu. Melez iken işleriniz zordur. Hiç normal bir hayatınız olmaz. Asla dinlenemezsiniz. Ne kadar canavar yok ederseniz edin her zaman daha fazlası gelir... Hemde daha güçlü şekilde. Bu kadarı yeterli değilmiş gibi birde aramızda kavga ederiz. Tanrılar , melezler , insanlar... asla birbirleriyle kavga etmeyi bırakmazlar. Ben artık yorulmuştum. Böyle şeylere kafa yormayı istemiyordum. Yavaşça önüme baktım ve böyle şeyleri düşününce her zaman olduğu gibi arkadaşlarımın ölümünü gördüm. Kan... daha çok kan... hiçbir zaman istek bitmiyordu. Ne melezler , ne insanlar , nede canavarlar... Hepsinin tek amacı kandı. Canavar avlamak... birbirleriyle savaşmak... kana susamak. Nedenleri küçük de olsa amaçları hep aynıydı... Yavaşça Alyssa'ya döndüm ve yüzüne baktım ''Ben böyle olmak istemedim...'' Beni zorlamışlardı. Tükenmiştim... Tanrılar , melezler , insanlar... Hepsi benden bir şeyler isterler. Sizi zor durumlara sokarlardı. Kaçmanız gereken yerlerde sizi savaşa sokarlardı. Sizden asla yapmayacağınız şeyler isterlerdi. Asla yapmayacağınız... yapamayacağınız şeyler. Ama en kötüsü... sizi zor duruma soktuklarında... sizden bir şeyler beklerler. Sizden imkansız kararlar vermenizi isterler... Daha sonrada bu kararınızla yaşamaya zorlarlar. Ben birkaç tanesini vermiştim bile. Ama en kötüsü , arkadaşlarımın yaşaması için benden istediklerini kabul etmemdi... Kıyameti getirmek...
Bunun için arkadaşım yoktu... Bunun için soğuk davranıyordum... Bunun için umursamazdım. Birilerine bağlanamzdım. Kimseyel arkadaşlık kurmamalıydım. Kendimi düşünmüyordum... Diğerlerini düşünüyordum. Zaman geldiğinde... en azından benden nefret etmelerini istiyordum. Sevdiğim kişilere ihanet etmek istemiyordum. Arkadaşlarımı kendim öldürmek zorunda kalmak istemiyordum. Tek çözüm arkadaşımın olmamasıydı... Bende bunu sağlayacaktım... Başka seçeneğim yoktu. Bundan nefret ediyordum. Ama zaman geldiğinde herkezi öldürmem gerekecekti... Ve beni en azından nefret ederek öldürmeye çalışırlarsa biraz daha içim rahatlardı... Asla kendimi affetmeyecektim. Ama yinede biraz da olsa az vicdan azabı duyacaksam... Buna değerdi...
Yavaşça yerimden kalktım ve Alyssa'nın yanına yürüdüm... Ellerim cebimdeydi. Beni hala umursamaz ve gıcık biri gibi gördüğünü biliyordum... Bunu değiştirmeye çalışmayacaktım ''Emin ol yerimde olmak istemezdin...''