Bugün doğum günümdü ve Eryx'in bunu unutmadığını bilerek hazırlanıyordum. Beni Kano Gölü'ne davet etmişti, herhalde bir şeyler hazırlamıştır diyerek umutla düşünüyordum. Sonunda hazırlığımı tamamladım. Üzerimde tam bugüne uygun bir elbise, boynumda ise o çok sevdiğim kolyem vardı. Evet, fazlasıyla heyecanlıydım. Eryx'i çok seviyordum ve onun yanında olduğum her dakika da benim için çok özel bir öneme sahipti. Bugünün de güzel geçeceği konusunda emindim. Son hazırlıklarımı tamamlamış, saçımı da yapmışken kulübenin kapısı çalındı. Bu Eryx olmalıydı. Kendime hakim olamadan hızlı bir şekilde kapıya yöneldim ve kapıyı açtım.
Ne kadar da yakışıklıydı... Gözlerimi Eryx'ten alamıyordum ki, onun da aynı durumda olduğunu fark ettim. Kısa süre bakışmamızın ardından sessizliği bozarak, ilk konuşan ben oldum. Bu bakışmanın her an devam etmesini dilerdim ama elbet konuşmamız gerekiyordu. ''Hemen geliyorum aşkım!'' Ardından kulübeme doğru yöneldim. Bu yaptığım ne kadar mantıksız bile olsa o an için heyecandan her şey birbirine girmişti. Tek düşünebildiğim Eryx ve aşkımızdı fakat yinede heyecanım her şeyin önüne geçiyordu. Kısa süre sonra tekrar Eryx'in yanına geldim. Arkasında gizlediği gülleri uzatarak, ''Hayatımın aşkına!'' dedi. Evet, biraz utanmıştım. Yinede yüzümün ne kadar kızardığını umursamadan Eryx'e sarıldım. Onun yanında kendimi gerçekten güvende hissediyordum. Ayrıca, şu günlerde kimse beni onun mutlu ettiği kadar mutlu edemiyordu. Her zaman onun yanında olmayı istemek, onu çok sevmek... 'Aşk' dedikleri şey gerçekten bu olsa gerek diye düşündüğüm sırada el ele Kano Gölü'ne doğru ilerliyorduk. Meraklı ve heyecanlıydım. Merakıma yenik düşerek Eryx'e sordum. ''Sadece gezecek miyiz, yoksa başka şeylerde var mı?'' Eryx sanki her şey normalmiş gibi cevap verdi. ''Sadece biraz gezeriz diye düşünmüştüm aşkım.'' Bu da neydi şimdi? Bugünü, olacakları, daha doğrusu Eryx'in doğum günüm için ne yapacağını çok merak ederken o unutmuş olamazdı. Ama Eryx'e güveniyordum. Birbirimizi o kadar çok seviyorduk ki, belki de doğum günümü unutacak son kişiydi o.