En yakın arkadaşım Eryx'in başına neler gelmişti ? Neden hafızasını kaybetmişti? Yunan kampında ne arıyordu? Ve en önemlisi ona bunu kim neden yapmıştı ? Bu soruların cevabını bulmamız gerekiyordu. Rahat konuşabileceğimiz bir yere ihtiyacımız vardı. En uygun yer Kano gölüydü. Dionysos kulübesine Eryx'i almaya gittim. Eryx tarlalarda konuştuğumuzdan beri üzgündü. Suratında kasvetli bir ifade vardı. Neler olduğunu hatırlamasına yardım etmem gerekiyordu. Nede olsa benim en yakın dostumdu. Aslında Eryx burada olduğu için çok mutluydum. Artık rahat rahat konuşabileceğim biri vardı. Ama önce Eryx'ın sorunun halletmemiz gerekiyordu.
Kano gölüne geldiğimizde Eryx '' Roma nasıl bir yerdi ? '' diye sordu. Anlatmaya başladım. Bazen bir şeyler hatırlıyor gibi oluyor daha sonra tekrar suratına o kasvetli ifade çöküyordu. Dostumu o halde görmek bana acı veriyordu . '' Neden buradasın onu hatırlıyor musun ? '' diye sordum. Hayır dedi ama suratında ki ifade bir anda değişmişti. '' Ben en son nereye gittim ? Romada değildim en son '' dedi. '' Evet! Romada değildin. Sanırım sanırım bir göreve çıkmıştın '' . Tam bir şeyler hatırlayacak gibi oldu ama sonra tekrar ''olmuyor'' anlamında başını salladı. Ama şu kesindi. Bu olayların görev ile bir ilgisi vardı.