Apollon oğlu Rocce küçümseyici davranışlarıyla sinirlerimi alt etmeyi başarmıştı.Çok fevri davranarak "Madem kendini usta sanıyorsun gel bir düello yapalım seninle." dedim.Kılıç eğitimi bile almaya başlamamıştım daha, sadece kendimce geliştirdiğim bir iki taktik vardı.Böyle dediğim için pişman olmuştum ama geri çekilmeye niyetim yoktu.En az bir yarım saat hiçbir sonuç alamadan sadece savaştık.Henüz bir bilgim yoktu ama stratejiler kurmakta iyi sayılırdım.O ise tekniği iyiydi ancak strateji bağlantılarını kuramıyordu.Kavurucu güneşin altında iyice yorgun düşmüştüm ama şimdi pes edersem rezil olur ve onun alay konusu olurdum.Kısa bir süre daha düelloya devam ettik.Aynı anda duraksadık ve Rocce ''Bence berabere bitirelim, çok yoruldun sen!'' dedi.Hala beni küçümsemeye devam ediyordu.Bunun altında kalmaya niyetim yoktu.Kılıcımı ona doğru savurdum ve ''Sadece güneşten, eşit şartlarda savaşmıyoruz ki!'' diyerek isyan ettim.Yine duraksadık ve birbirimize baktık.''Bence bu kadar yeter, bu savaştan sonuç alamayacağımız belli.'' dedim.Hemen ardından tekrar lafa atlayarak ''Ayrıca şartlar da eşit değil!'' diyerek onun bu düelloda daha avantajlı olduğunu söyledim.İkimiz de kendimizi yere attık.Yanımda getirdiğim çantaya zar zor ulaşabilmiş ve içinden su şişemi çıkarmıştım.Kana kana su içerken bana bakan Rocce'ye de şişeyi uzattım ve ''Merak etme, mikroplu değilim.'' dedim.Beceriksizce sırıttı ve şişeyi ellimden alarak kafasına dikti.Belki birbirimize takılıyorduk ama sanırım o gün iyi bir arkadaşlığın temelleri atılmıştı.
Rp bitmiştir.