Yon'un fikri üzerine önce Las Vegas'a, minik tanrı çocuklarını bulmaya gidecektik. Ardından kampa dönerek kamptaki melezleri bilinçlendirebilirdik; böylece iki güçlü tanrıya hak veren melezler ortadan kalkabilirdi. Hatta Las Vegas'tan birkaç yarı tanrı kardeşimi de getirip, onlara örnek gösterebilirdim. Onların sizden daha fazla hakları var Zeus'u istememekte. Zeus onlara kampta bile yer vermedi. Ama onlar yine de Zeus'un tarafında, ya siz? diyerek onları etkileyebilirdim. Böylece görev kolaylaşabilirdi, direk kamp meydanına gidip anlatmak varken örnekler göstererek anlatmak daha inandırıcı olabilirdi. Bu yüzden Las Vegas'a geçip, oradan da kardeşlerimi Zeus'un tarafına geçirebilir, sonra da Poseidon ve Hades'in çocuklarını da alarak ve melezleri kano gölünün veya ormanın çevresinden toplayarak kamp meydanına çağırırdık ve ikna etmeyi denerdik. Poseidon ve Hades çocukları bile babalarının tarafını tutmazsa onların ne haddinedir ki?
Yon'la beraber Thalia'nın ağacının oraya vardığımızda etrafta kimsecikler yoktu. Biraz daha bakındıktan sonra konuştum. "Sanırım güvendeyiz, pegasusları çağıralım." dedim ve Plüton'u çağırdım, gelmesini beklerken bu görevde de peşimize canavar takılmamasını diliyordum. Bari bu kadar az canavarla savaşılması gerekn bir görevde karşımıza çıkmayıverselerdi.