Bu gün çok huzursuzdum. Sürekli kulaklarım uğulduyor, bu da beni deli ediyordu. Kulübede Mitchie'nin tepesinin tasını attırıp kendimi kovdurduktan sonra dışarı, kamp meydanına çıktım. Huysuz bir şekilde dolaşıp duruyordum. Birden Yon'u gördüm. O da benim gibi kulaklarını tutmuş bir şekilde etraftaydı. Acaba ona da benimki gibi bir şey mi oldu dedim içimden. Yon birden doğuya doğru koşmaya başladı. Acaba nereye gidiyordu? Tam onu takip etmeye kalkışacaktım ki önüme biri geçti. ''Hey, Maya! Beni şeye götürür mü...'' Kendini gezdirmemi isteyen Zell'in etrafından dolaştım ve Yon'un gittiği yöne doğru koştum. Bir yandan koşup, bir yandan nereye gittiğini anlamaya çalışıyordum. Hızla Kano Gölüne yöneldim. Orada kimse yoktu. Koşa koşa ormana girdim. Oradaki drydlara sordum ama bir cevap alamadım. Tam gidecekken benim gözde dryadım Lalita beni durdurdu. ''Üstü başı dağınık, yeşil gözlü, biraz da şapşal bir çocuk mu?'' Düşündüm. Özellikle son kısmı Yon'a harika uyuyordu. ''Evet o.'' Lalita başını salladı. ''Plaja doğru gitti.'' dedi. Ben de olağanca gücümle plaja doğru koşmaya başlamadan önce Lalita'ya teşekkür ettim. Plaja geldiğimde Yon'u gördüm ve onun yanına gittim. Üstü başı yırtılmıştı. Belki de az önce bir savaş yaşamıştı. Meraklandım. ''Sana ne oldu Yon?'' diye sordum. Yon bana döndü. Sadece başının ağrıdığını söyledi. Tek kaşımı kaldırdım. Sadece öyle gözükmüyordu. O da bana sorunca biraz düşündüm. ''Benim de kulaklarım uğul-'' Çok saçma bir şey söylemek üzereydim. O yüzden ''Yani başım ayrıyor.'' dedim son anda. Birden deniz yükseldi ve ayakalarımız seviyesinden dizlerimize gelmeye başladı. ''Hey!'' diye bağırdım ama tamamen su altında kalmıştık bile. Sonra su çekildi. Yon dikkatli bir melez gibi etrafı inceledi ve benim önümde durdu. Tam bir şey diyecekken onu gördüm. Elinde Üçlü Çatal'ı, heybetli bir şekilde bize bakıyordu. Bu Tanrı Poseidon'u ilk görüşümdü ve öylece kalakalmıştım. ''Nasılsınız melezler?'' dedi. Sanki her konuşmasında bir emir varmış gibiydi. Yon'un arkasına sindim. Şimdi onun bizi idare etmesinin tam sırasıydı.