Sabah gözlerimi kardeşlerimin sesleriyle açtım. Zell uyanmış ve gelip hepimizi uyandırıyor, diğer kardeşlerimizde uyanmamak için ellerinden geleni yapıp mızmızlanıyorlardı. Yatağımdan esneyerek kalktım ve
"Günaydın Zell." diyerek gülümsedim. Bugün içimde beni huzursuz eden bir his vardı ve bunu beğenmemiştim. Yine de kafama bunu takmak yerine yatağımı toplamaya başladım. Ardından üzerimi değiştirmek için dolabıma yöneldim. Yine karşımda bir sürü kıyafet vardı ve ben tercih yapmakta zorlanıyordum. Bir süre dolabıma göz attıktan sonra yazlık uzun t-shirt ve kotumu giydim. Ben hazırlandığımda yanıma Zell'in gelmesiyle ona yöneldim.
"Ee bugün sen neler yapacaksın kardeş?" Aslında bu sorusu beni şaşırtmıştı çünkü verecek bir cevabım yoktu. Henüz hiçbir plan yapmamıştım bugün ile ilgili ve biraz dolaşıp kulubeye dönmeyi düşünüyordum.
"Aslında bugün için hiçbir planım yok-" derken kapının tıklatılmasıyla sözüm yarıda kesildi.
"Ben bakarım." diyerek kapıya yöneldim. Kapıyı açıp dışarı bakınınca gözüme hiç kimse çarpmıyordu. Bir kaç melez etrafta dolanıyor ve sohbet ediyorlardı ama onların bizim kulübeye geleceklerini hiç düşünmemiştim. Tam kimsenin gelmediğini düşünüp kapıyı kapayacağım sırada yerede duran beyaz kağıt dikkatimi çekti. Kapıdı alıp içeri geçtim ve kağıdı içimden okumaya başladım.
Selam Eliesha ve Zellena! Siz beni tanımasanız da ben sizi çok iyi tanıyorum ve bir an önce yanıma gelmenizi rica ediyorum. Sizinle konuşacağım şeyler var. Em teyze'nin bahçe cüceleri mağazasında görüşürüz!
M.
Bu mektubun ilk başta ne olduğunu anlamasam da sonradan anlayarak sıkıntıyla iç çektim. M.'in kim olduğunu anlamamak için kör ya da bilgisiz olmanız gerekirdi ve ancak bir gorgon kulübenin önüne mektup bıraktırabilirdi. İç çekerek bana merakla bakan Zell'e dönerek
"Al ve oku kardeşim." dedim kağıdı uzatarak. Zell kağıdı okumaya başladığında yüz şekli yavaş yavaş değişmeye ve şaırdığını ortaya koyan bir biçime dönüştü. Ondan gelecek tepkiyi beklerken bende Medusa'nın bize ne diyeceğini ve neden bizi sadece yanına çağırdığını merak ediyordum. Gerçekten de neler oluyordu böyle?