Afrodit kızına baktı bir an. Oldukça sıkıntılı görünüyordu. Bir süre tereddüt ettikten sonra yanına oturdu ve kızı dinlemeye başladı. Anlattıklarına göre sorunu erkekle ilgiliydi. Perseus isimli Hephaistos oğluyla tartışmışlardı. Artemis, aşk işlerinden anlayan bir Tanrıça değildi. Erkeklerden nefret etmezdi ama onları anlamakla hiç uğraşmamıştı. Yine de yanındaki üzgün kızı da kırmak istemiyordu. Olimposta bir süre Afroditle takılmıştı. Her ne kadar hayatının en berbat günü olsa da bir iki şey öğrenmişti. "Eh bunları Artemis'e anlattığına göre gerçekten üzgün olmalısın. Sana pek yardımım dokunmaz yani.. Normalde kendi açımdan konuşsam, ayrıl gitsin derdim. Ama kişi annenle bir süre takıldıktan sonra bu konularda bazı şeyleri öğrenmiş oluyor." Derin bir nefes aldı. Resmen saçmalıyordu! "Saçmalamaya başladım sanırım. Bilirsin ben bakire tanrıçayım, aşk işlerinden anlamam. Ama sen.. Afrodit'in kızısın. Üstelik kavga nedeninizi tam olarak anlamadım." Dedi. Melezler ona hep sorular sorarlardı. Ama aşk konusunda ilk defa birisiyle böyle bir konuşma yapıyordu. Ve bir Tanrıça gibi konuşamayacak kadar şaşırmıştı.