Athena Admin/Tanrıça/Kamp Müdiresi
| Konu: Uyarı Bölümü :) Cuma Ocak 07, 2011 7:03 am | |
| Evet, sık yapılan yanlışlar veya doğrusu az bilinen durumlar için bu başlığı kullanacağız.
Başlıyorum, Türkçe sözcüğüne gelmiş olan 'çe' bir yapım eki olduğundan dolayı, sonrasında gelecek olan hiçbir ek kelimeden ayrılmaz. Örneğin, Türkçe'nin değil, Türkçenin. Türkçe'de değil, Türkçede. Müslümanlık'ta değil, Müslümanlıkta. | |
|
| Konu: Geri: Uyarı Bölümü :) Perş. Ocak 13, 2011 4:31 am | |
| *Flood için üzgünüm!
Arkadaşlar, sitede en sık yapılan birkaç yazım hatası;
Sağol değil, Sağ ol Hoşgeldin değil, Hoş geldin Hoşbuldum değil, Hoş buldum İsmini belirtmediğiniz sürece 'tanrı-tanrılar-tanrıça-tanrıçalar' kelimelerini de küçük yazıyorsunuz. | |
|
Lucianna Fackrell Athena'nın Çocuğu/Kulübe Lideri
| Konu: Geri: Uyarı Bölümü :) Ptsi Şub. 07, 2011 5:11 pm | |
| Millet, TDK'den birkaç bomba ister misiniz? Izdırap değil, Istırap Motorsiklet değil, Motosiklet Adam akıllı değil, Adamakıllı Aç gözlü değil, Açgözlü Akşam üstü değil, Akşamüstü Apandist değil, Apandisit Başı bozuk değil, Başıbozuk Birden bire değil, Birdenbire Bir takım değil, Birtakım Çeki düzen değil, Çekidüzen Direk değil, Direkt Egzos değil, Egzoz Entellektüel değil, Entelektüel Etüd değil, Etüt Florasan değil, Floresan Git gide değil, Gitgide Göz yaşı değil, Gözyaşı (Yoruldum sadece doğrularını yazıyorum artık.) *Günbegün *Halüsinasyon *Havaalanı *Her gün *Her şey *Herhalde *Hırgür *İçgüdü *İkide bir *İlkbahar *İlkokul *İnisiyatif *Kap kacak *Karman çorman *Kartopu *Kılavuz *Komiser *Konservatuvar *Laboratuvar *Metot *Okuryazar *Olağanüstü *Oldubitti *Orijinal *Orta öğretim - orta öğrenim *Ortaokul *Öngörmek *Önsezi *Öteberi *Paragöz *Pardösü *Peş peşe *Prosedür *Prospektüs *Psikiyatr *Rast gel-mek- *Restoran *Rüzgargülü *Saçma sapan *Sağduyu *Sanatsever *Saygıdeğer *Sere serpe *Sezaryen *Sıkboğaz et-mek- *Soğukkanlı *Stajyer *Suçiçeği *Suspus ol-mak- *Süregel-mek- *Sürpriz *Şoför *Şuuraltı *Ta ki *Tabii ki *Takdir *Tekdüze *Unvan *Uniforma *Üst üste *Üstünkörü *Var ol-mak- *Varsay-mak- *Varsayım *Vatansever *Vazgeç-mek- *Vejetaryen *Veyahut *Vurdumduymaz *Ya da *Yadsı *Yalan dolan *Yalnız *Yanlış *Yarımada *Yarıyıl *Yepyeni *Yeryüzü *Yılbaşı *Yüksekokul *Yükseköğrenim - Yükseköğretim *Yüz yüze *Yüzükoyun *Yüzyıl *Zarafet *Zatürre *Zeytinyağı Ighh, sabahın 6'sında neden uğradım ben bu başlığa yahu! | |
|
| Konu: Geri: Uyarı Bölümü :) Ptsi Şub. 07, 2011 5:13 pm | |
| Süpersin Lucy çok teşekkürler. (Ayy sen yine gece kuşusun, ben zorunluluktan erken kalkıyorum. =/) | |
|
Lucianna Fackrell Athena'nın Çocuğu/Kulübe Lideri
| Konu: Geri: Uyarı Bölümü :) Ptsi Şub. 14, 2011 9:56 am | |
| Ne demek. * İki bomba daha. Hadi diye bir kelime yok, 'Haydi'yi kullanacaksınız. Arttırmak değil, Artırmak. Bu arada cümle sonuna koyduğunuz noktalama işaretinden sonra bir karakterlik boşluk bırakmalısınız. Bazıları cümleleri birbirine bitişik yazıyor. | |
|