Kherion'dan duyduklarıma hala anlam veremiyorum yani benim bir dedem vardı, yani tabi herkesin bir dedesi vardır ama bun ca zamandır ben niye bilmiyordum en tuhafı ise dedem bir melezdi!Nkri sabah sabah onu nereye götürdüğümü merak ediyordu bende elimde bir kağıt parçası ve eski defterleri aralıyordum.Dedem Apollon soyundan gelme bir melez dedem bir ölümlüyle birlikte oluyor babam doğuyor ama babamın peşini canavarlar bırakmıyor çünkü melez kampı yarı tanrılar için babamın çektiği acıyı gören Nyks ona aşık oluyor ve birlikte oluyorlar sonra ben ve abim doğuyoruz.Zeus Nyks'ın beni sahiplenmesini yasaklıyor, ben ve abimiyetimhaneye bırakmaya zorluyor ve abimin ailesiyle ilgili anılarını siliyor.Abimin öldüğünü duyan Nyks hem üzülüyor ve hem öfkeleniyor ve ben 13 yaşıma gelince Zeus'u dinlemeyerek beni sahipleniyor.New York'a vardığımda havadan muhteşem gözüküyordu insanlar karınca gibiydi ve ben hepsini ezmek istiyordum!Adrese vardığımızda Bir katlı müstakil bir emekli eviydi.Nkri'yi bahçeye bıraktım ve cesaretimi toplayarak kapıyı çaldım.Biraz bekledim içeriden ayak sesleri geliyordu.Kapıyı 75 yaşlarında mavi gözlü bir adam açtı adam beni süzdükten sonra biraz tanımış gibiydi sessizliği bozarak bana "Seni tanyormuyum?"dedi.Benimde yüzüme bir gülümseme yerleşti ve "Tanımıyorsun ama tanışırız, Ben Archaios torunun."dedim.Adamın nefesi kesildi ölecek zannettim ve adam inanaılmaz bir şekilde mutlu olmuşçasına "Torunum Kadim içeri gel sana anlatıcakların var seninde bana anlatacakların."dedi.İçimden "Kadim mi o ne ya?" dedim.Dedem zihnimi okmuşçasına "Archaios kadim demek baban apollon soyluydu annende Nyks, bu kadim kurallara biraz aykırıydı o yüzden adını Archaios koydum."dedi.Adımı dedem mi koymştu yani?Derin düşüncelere dalmışken dedemin bana biraz meyve suyu ve bisküvi uzatmasıyla kendime geldim ve "Sağ ol dede."dedimDerim ardından derin bir "Of" çekerek "Archaios artık benim fazla zamanım kalmadı."dedi.Evet, aslında dinç gözükmüyordu ama moral vermek amaçlı "Hayır, bence yanlış düşünüyorsun dede ama bu elbet bir gün olacak sende o zaman kesinlikle Elysium'a gideksin."dedim.Dedem güldü ardından aklına bir şey gelmiş gibi odasına gitti ve yüzünü buruşturarak bana bir kağıt parçası verdi.Arıddnan bana dönerek "Archaios bu senin ilk görevin bunu bitir ve bana geri gel ki o zaman gözüm açık ölmeyim." dedi.Ardından hemen çık işareti yaptı gözümden yaş geldi.Göz yaşımı silerken dedem el salladım ve kağıdı okumaya başladım.