| Yedi Melez | |
|
+12Thalia A. Carter Cassandra Masen Pandora Monica Chase Alexia Sophie Russell Martin Tudor Leslie Ashdown Clara Thompson Artemis Edward J. F. Newgate Dante Phoenix Alex Nike Lucianna Fackrell 16 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
Lucianna Fackrell Athena'nın Çocuğu/Kulübe Lideri
| Konu: Yedi Melez Ptsi Ocak 24, 2011 1:16 pm | |
| Evett, o kehanette bahsedilen 7 melez sizce kimler? Kimler olsa iyi olur? Vesaire.
İlk 4 zaten belli; Jason, Percy, Leo ve Piper. Sonrasını ben atıyorum hemen: Annabeth, Roma kampından bir Apollon çocuğu ve yine Roma kampından bir Ares çocuğu iyi olabilir. | |
|
| |
Alex Nike Hephaistos'un Çocuğu
| Konu: Geri: Yedi Melez Ptsi Ocak 24, 2011 10:57 pm | |
| Ares Çocuğu sanmam. Annabeth gelecektir. Roma kampından da bir Hades Çocuğu gelebilir. 3 Büyüklerin oğlu tamamlanır. Son olarak bir sürpriz bekliyorum bende. Mesela bir Demeter Çocuğu gibi. | |
|
| |
Dante Phoenix Küçük Tanrı
| Konu: Geri: Yedi Melez Ptsi Ocak 24, 2011 11:30 pm | |
| Roma kampından mutlaka Mars'ın çocuklarından biri gelecektir. Sonuçta Mars Roma'daki en güçlü Tanrılardan biri ve yenilmez Tanrı olacak geçiyor. Annabeth olacaktır. Başka, pek bir fikrim yok. | |
|
| |
Edward J. F. Newgate Apollon'un Çocuğu/Kulübe Lideri/Canavarlara Karşı Korunma Eğitmeni
| Konu: Geri: Yedi Melez Salı Ocak 25, 2011 12:17 am | |
| Geçen seferki kehanette zaten Percy vardı ve Dünya'yı kurtarmıştı. Rick Riordan bu melezler için bir süpriz patlatabilir Yani Percy bir kere Jason'dan güçlü orası kesin. Çocuk bir yıldırım düşürüyor yorgunluktan ölüyor. Percy geçen sefer Hyperion ile savaşırken fırtına falan yapmıştı. Yani Denizde lider Percy olur gibime geliyor. Ama klasik olacağını da zannetmiyorum yani Percy kahramanımız falan ama ölebilir diye tahmin ediyorum. Çünkü 7 kişinin katıldığı gigantlara karşı olan savaş kayıpsız bitemez. Tabii annabeth'de Percy ile beraber gidebilir. Tabii bu sadece teori. Birde Percy'nin aklının tamamen silnebildiğini zannetmiyorum. Nedeni şu Percy, Jason'dan çok daha güçlüydü ve çok daha fazla acı yaşamıştı. Bunu şöyle anlıyorum kehanetteki çocuk Jason değil Percy'ydi. Acı ve Büyük sevgiler kalıcıdır. Jason'da olduğu gibi. Nasıl Krios ile dövüştüğünü baştan beri görüyorsa Percy'de Beckendorf'un ölümünü, Styx nehrine girişini, Ares ve Hades ile kapışmasını, Annabeth'i sevdiğini, Hyperion,Atlas,Kronos ile karşılaşmalarını, Luke'un ölümünü, Kıvırcık ile kampa gelişini ve sayamadığım bir sürü sabit olay var kafasında. Yani Percy ile karşılaştırıldığında ne yazık ki Jason dünkü çocuk kalıyor Neptin'ün oğlu kısmına gelince ise seiyi yeniden okuma ihtiyacı hissettim. Ve Poseidon'un dediği " Sen benim tek ve en sevdiğim oğlumsun". Tekten kastettiği başka melez Poseidon çocuğu olmadığı. Fakat Thalia baştan beri Zeus'un çocuğu olan öz kardeşinin var olduğunu biliyormuş. Ne yazık ki kitapta bu kısım biraz kopuk olmuş İlerde ki kitaplar da düzelecektir. En son konunun asıl başlığına gelince ise 7 melez kim olur. Ben Percy'nin olmayacağını düşünsemde olacak gibime geliyor umarım ölen kişi o olmaz. Annabeth, Jason, Leo, Piper = Şöyle bir durum var. Bilindiği üzere Athena çocukları genelde özel görevlere gidewn cinsten çocuklar. Fakat diğer kulübeler öyle değil. Özellikle Afrodit fakat Selena ile Beckendorf'u düşünün onlar Hephaistos ve Afrodit çocuklarından dı ve PJO serisinde en çok adı geçen diğer melezler grubuna dahildi. Aynı şekilde tarihin tekerrürüne kanıt olarak Rick Riordan bu kitaptada karşımıza Bir Hephaistos çocuğu ve bir Afrodit çocuğu çıkarıyor. Yedi melez olacak 3 tanesi yunan kampından 4 tanesi roma kampından olacak ki roma kampındakileri içine Jason'da dahil. Bu durumda avantaj Yunanlılar da çünkü Jason o kadar kavgacı değil ve Percy gelirse zaten yunan asıllı. Bu durumda 5 tane yunan 2 tane Has Romalı olacağını varsayabiliriz. Jason'un gözü önüne 3 tane arkadaşı geliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Bu durumda onları 2'si gelecektir. Muhtemelen sevgilisi olduğunu düşündüğü kişi gelmeyecek. Alıntı değildir kendim yazdım ha | |
|
| |
Artemis Tanrıça/GM/Bayrak Kapmaca Koordinatörü
| Konu: Geri: Yedi Melez Salı Ocak 25, 2011 12:33 am | |
| Teorinde bazı yerlerine katılmıyorum çünkü, Percy gerçekten de hafızasını kaybetmiş halde kendini Lupa'nın yanında buluyor. Sonra Renya isimli bir kızla tanışıyor, Lupa tanıştırıyor onları. O da Minerva'nın kızı. Nerden bildiğime gelirsek, ne kadar doğru bilemem ama Neptün'ün Oğlu'nun ilk 7 bölümünü okumuştum. Üstelik Jason da hemen hatırlamıyor, zamanla hatırlıyor bunları. Konuya dönecek olursak diğer üç kişi içinde Renya vardır diyorum. Annabeth'in olma olasılığı yüksek ama bir romalı bir yunanlı iki athena kızı.. Düşük bir ihtimal gibi geliyor. Mars'ın çocuklarından biri de olabilir. Aklıma başka bir şey gelmiyor | |
|
| |
Edward J. F. Newgate Apollon'un Çocuğu/Kulübe Lideri/Canavarlara Karşı Korunma Eğitmeni
| Konu: Geri: Yedi Melez Salı Ocak 25, 2011 12:54 am | |
| Ben iki Athena çocuğu olacağını düşünmüştüm ama kastettiğim Percy hafızasını kaybetmedi değilde dah çabuk hatırlayacak. Eli kılcına gidince bunu nasıl aldığını Kheiron falan aklına gelecek diye düşünüyordum Ama o bölümleri okumadım nereden okumuştun ? | |
|
| |
| Konu: Geri: Yedi Melez Salı Ocak 25, 2011 1:03 am | |
| Bi sitede link vermişlerdi ben de tıklayıp okudum, ne kadar doğru bilemem gerçi | |
|
| |
| Konu: Geri: Yedi Melez Salı Ocak 25, 2011 1:06 am | |
| Doğruluğu bilinmeyen Neptün'ün oğlu Gizemli bulmam lazım şimdi onu | |
|
| |
Dante Phoenix Küçük Tanrı
| Konu: Geri: Yedi Melez Salı Ocak 25, 2011 2:49 am | |
| Jason teknik olarak Percy'den güçlü diyebiliriz. Bu benim fikrim, ama herkes farklı düşünebilir. Jason'un yaptıklarını kısaca sıralarsak: *Truva deniz canavarını öldürmüş.(Bunun ne olduğunu bilen varsa söylesin.) *Othrys Dağı'na saldıran Romalı melezlere öncülük etmiş. *Titan Krios'u tek başına yenip Kronos'un kara tahtını devirmiş.(Titan Krios: Titanların en güçlülerinden biridir. Savaş ve Güç Titanı. Araştırabilirsiniz. Titan Kriyus olarak da geçer. ) *Gigant Enkelados'u yendi. *Gigant Kralı Porphyrion ile savaştı ve silahı kırıldı. Daha sonra elinde silah olmadan savaştı ve onu yaraladı. *Midas'ın Malikanesi'nde namı diğer ''İnsan Deşen Lit'' ile savaştı ve onu da yaraladı. Benim hatırladıklarım bu kadar. Unuttuğum varsa söyleyebilirsiniz. Bunlar dışında bir şeyler daha varsa onlar sadece bizim bildiklerimiz, bir de bizim bilmediklerimiz kısmı var. Bir de Porphyrion ile dövüşürken mızrağı kırılmasa bence onu da yenebilirdi Jason. | |
|
| |
| Konu: Geri: Yedi Melez Salı Ocak 25, 2011 3:44 am | |
| Jason çok güçlü ona lafım yok ama Percy... Ya yapmayın çocuğun 5 kitabını okuduk o bizim idolümüz artık. Percy kraldır. Yedi melezden biri olacağı da kesin. Ama ben Nico da gelsin isterdim. Sonuçta en güçlü melezler gelecekmiş ve kimse Piper'ın Nico'dan daha güçlü olduğunu iddia edemez. Rick Riordan enteresan bir adam ama Hades oğlunu bırakıp Afrodit kızını da almasın yani. Kocaman gemi, ne olur 7 değil de 8 melez gelse? Artemis, çok merak ettim Neptün'ün Oğlu'nun ilk bölümlerini. Nereden bulabiliriz bir bilgin var mı? İki Athena kızı hem de biri Yunan biri Romalı enteresan olabilir. Yine de yeni seride Apollon veya Demeter gibi kulübeleri daha baskın görmek isterim. | |
|
| |
Clara Thompson Artemis Avcısı/Melez Danışmanı/Doğa Bilimleri Eğitmeni
| Konu: Geri: Yedi Melez Salı Ocak 25, 2011 6:53 am | |
| Katılıyorum, Apollon'la Demeter kulübesini daha çok görmek istiyorum ikinci kitapta. Umarım (her aklıma gelince içimden Ricky'ye yalvarıyorum) Jason'un aklına gelen arkadaşlarından biri Demeter çocuğudur. Ben de diğerlerinin Jason'un aklına gelenler olduğunu düşünüyorum. Ama belli olmaz, Rick süprizlerle dolu, diğer melezlerin Romalı ebebynlerinin çocukları olabileceğini düşünüyorum Roma kampından katılalanların. | |
|
| |
| Konu: Geri: Yedi Melez Salı Ocak 25, 2011 8:12 am | |
| Düşündüm de iki Athena çocuğu sıkıcı olur yahu. Jason-Percy-Leo-Piper-Annabeth-Nico-bir de Romalı Ares çocuğu olsun. Ama Nico kesin olmayacak. | |
|
| |
| Konu: Geri: Yedi Melez Çarş. Ocak 26, 2011 12:10 am | |
| Ben o Minerva'nın kızı olacak diye düşünüyorum. Renya. Kitapta da ondan bashediyordu. Hani, Jason o ismi hatırlayınca Piper'a olan hislerini sorguluyordu. | |
|
| |
| Konu: Geri: Yedi Melez Çarş. Ocak 26, 2011 4:22 am | |
| | |
|
| |
Leslie Ashdown Demeter'in Çocuğu
| Konu: Geri: Yedi Melez Perş. Ocak 27, 2011 3:15 am | |
| Şimdi 5 sene boyunca Percy maceralar yaşadı. Ama belki Jason'da aynı onun gibidir. Yani bana göre iki taraftan da denk melezler gelecek. Teorim: Percy,Jason,Leo,Piper,Nico ve iki melez daha. Yani bence 4 yunanlı ve 3 romalı olacak. Şimdi aklıma geldi Son Olimposlu'da Hermes en sonunda Percy'ye 2 kızım 1 de oğlum var diyordu. Acaba onlar da çıkacak mı bir yerden yoksa sadece öylesine mi söylendi? Ayrıca 7 melez çok az benim bütün istediklerimin gelmesi için 5 kişilik yer daha olmalı. | |
|
| |
| Konu: Geri: Yedi Melez Perş. Ocak 27, 2011 11:28 am | |
| Evet yaa, 7 bence de çok az. 10-15 falan yapsaymış Rick Amca onu. Percy mi daha güçlü Jason mı karar veremedim şimdi... Ama bir kere Nico da Thalia da Piper'dan güçlüdür. Onlar gelsin Piper'ı bıraksınlar kampta. Tamam yani o da iyi kız hoş kız ama yapmayın! Afrodit kızı. Yalnız ikide birde gelip aynı şeyleri söyleyip duruyorum, bunu fark ettim. | |
|
| |
Clara Thompson Artemis Avcısı/Melez Danışmanı/Doğa Bilimleri Eğitmeni
| Konu: Geri: Yedi Melez Perş. Ocak 27, 2011 9:29 pm | |
| Bence Pers bi' tane tabii de, Jason'ı da bilemeyiz, daha çocuğu pek tanımıyoruz ne de olsa. Gücünü tam anlamıyla gösterebileceği bir yer de olmadı (çocuk gigantla savaştı ama, biz onu her gün yapıyoruz canım diyip saymadım bile ) | |
|
| |
Martin Tudor Küçük Tanrı
| Konu: Geri: Yedi Melez Salı Şub. 01, 2011 11:27 am | |
| Yedi melez büyük ihtimalle şu şekilde olacak: Percy-Jason-Piper-Leo-Annabeth-Romalı bir Ares çocuğu-Romalı bir Athena kızı. Ama şimdi de insan '7 kişiden ikisi Athena çocuğu mu olacak yani?!' diyor. Belki Annabeth kehanetteki melezlerden biri değildir veya Roma kampından bir başka melez gelir, bilemiyorum. Ben de Nico'nun ve hatta Thalia'nın gelmesini isterdim ama yeni melezlerin hayatlarını öğrenmek de keyifli oluyor sanki. | |
|
| |
Alexia Sophie Russell Hypnos'un Çocuğu/Kulübe Lideri/Büyü Teknikleri Eğitmeni
| Konu: Geri: Yedi Melez Cuma Şub. 04, 2011 12:07 am | |
| İlk 5 belli zaten: Jason, Percy, Annabeth, Leo ve Piper... Diğer 2 kişi Roma kampından olacaktır. Büyük ihtimalle de Jason'ın hatırladığı birkaç kişi vardı ya, onlar olur. Hani Dakota, Gwendolyn, Hazel, Bobby ve Reyna vardı ya, onlardan ikisi olur. Gerçi Rena'ya karşı bazı hisleri var ama... Neyse! Bir Neptün kızı (Poseidon kızı) ve bir melez daha... İkincisini tahmin edemiyorum. Neden özellikle Neptün kızı derseniz, Jason Thalia'nın erkek kardeşi, yani ikisi farklı kamptan... Neden Percy'nin de bir kız kardeşi olmasın? Aynı anneden demiyorum, farklı annelerden olurlar, ama sonuçta baba aynı... Poseidon, yani Neptün. Kısacası 7 melez: Jason, Percy, Annabeth, Leo, Piper, Neptün kızı ve biri daha işte Birazcık (!) uzun mu oldu ne | |
|
| |
Pandora Monica Chase
| |
| |
Alexia Sophie Russell Hypnos'un Çocuğu/Kulübe Lideri/Büyü Teknikleri Eğitmeni
| Konu: Geri: Yedi Melez Cuma Şub. 04, 2011 1:05 am | |
| Aslında evet, Hades çocuğu olabilir... Çünkü üç büyüklerden Zeus ve Poseidon'un çocukları bu 7 meleze dahil, o halde bir Hades çocuğu olması muhtemel | |
|
| |
Pandora Monica Chase
| |
| |
| Konu: Geri: Yedi Melez Cuma Şub. 04, 2011 2:22 pm | |
| Ya Nico işte Nicoo! Rick Riordan duy sesimizi: Nicooo!!! | |
|
| |
Cassandra Masen Thanatos'un Çocuğu
| Konu: Geri: Yedi Melez Cuma Şub. 04, 2011 2:27 pm | |
| Ben de fikrimi belirteyim bare.. Jason, Leo, Piper ve Percy kesinlikle varlar. Annabeth olmayabilir diye düşünüyorum. Renya olabilir belki. Üstelik Piper ile Renya'nın, Jason yüzünden ettikleri kavgaları okumak güzel olur. Mars'ın çocuklarından biri de olur diye düşünüyorum. Çünkü Mars, Roma mitolojisinde çok önemli. Çocukları da önemli bir yere sahip olmalı herhalde. Diğer kişi hakkında yorum yapamayacağım, ama ben de kesinlikle Nico olmalı diyorum. | |
|
| |
| Konu: Geri: Yedi Melez Cuma Şub. 04, 2011 2:37 pm | |
| Öncelikle şuna karar kıldım Garanti olarak sadece Jason,Piper,Leo var Percy ve Annabeth acaba kehanet içinde kehanet kısmı ollursa orada mı yer alır. Ve acaba bu kehanet 7 kişi desede daha fazla kişiyi kapsıyor olamaz mı ? bkz. Kehanetteki çocuk Percy iken sonlara doğru Luke'de karışmıştı Bence Roma kampı ile melez kampı önce anlaşamaz 7 melezin 2. kitapta belirleneceğini zannetmiyorum. Hatta sonunnu okuyana kadar öğrenemeyeceğiz ne yazık ki. Ve Neptün'ün kızı olması fikri çok klasik olur yani ne bileyim aynı numarayı Thalia'da kullandı zaten | |
|
| |
| Konu: Geri: Yedi Melez Cuma Şub. 04, 2011 2:41 pm | |
| Aynı hikayenin Percy üzerinde de kullanılacağını sanmam. Yani Neptün'ün kızı olsa bile, Percy ile babalarının aynı kişi olması dışında bir bağları olmaz. Bence o yedi melez ikinci kitapta açıklanacak. Üçüncü kitaba kadar uzatmaz bu işi. | |
|
| |
| Konu: Geri: Yedi Melez Cuma Şub. 04, 2011 2:50 pm | |
| Geçen sefer 5 kitap vardı ve biz kehanetteki çocuğun aslında Luke olduğunu son kitabın son sayfalarında öğrendik | |
|
| |
| Konu: Geri: Yedi Melez Cuma Şub. 04, 2011 2:54 pm | |
| Kehaneti de ilk kitapta öğrenmemiştik ya Ya dördüncü ya da beşinci kitapta öğrenmiştik kehaneti. Aman bu Rick'in ne yapacağı belli olmuyo zaten. Hiç beklemediğimiz anda yeni birini çıkarırsa falan şaşırmam | |
|
| |
| Konu: Geri: Yedi Melez Cuma Şub. 04, 2011 2:59 pm | |
| Rick amcaya tehdit edelim kehaneti hemen bize göndersin Elde bu kadar az bilgi varken teori bile oluşturulmuyor. Roma kampı ile tek bildiğimiz biraz daha kavgacı oldukları ya | |
|
| |
| Konu: Geri: Yedi Melez Cuma Şub. 04, 2011 3:05 pm | |
| Ve biraz daha disiplinli. | |
|
| |
| Yedi Melez | |
|