Nina beni kampa geri getirdiğinde içimden bir an önce işlerimi bitirip Olimpos'a geri dönmek geçiyordu. Kampa adım atar atmaz gerilmiştim. Küçük melezler sinirimi bozuyordu genellikle. Nina, ''Rahatla artık. Sadece eski kulübemize gidiyoruz. Ayrıca çoğu bizi tanıyor.'' Başımı salladım. ''Seni tanıyorlar Nina. Uzun zamandır kampa dönmedim. Üzerinden üç nesil geçmiştir.'' dedim alay ederek. Nina koluma sert bir şekilde vurdu. ''Ben o kadar yaşlı değilim. Tamam mı?'' dedi ve sinirle Hades kulübesine doğru yürüdü. Peşinden ilerledim. Kapıya geldiğimde Nina beni bekliyordu. ''Bizi kim karşılayacak?'' diye sordum. ''Alyssa. Kulübede başka kimler var şu an bilmiyorum.'' dedi. Kapıyı çaldı ve bir kaç saniye sonra sırılsıklam kulübeden içeri girdik. Bize kapıyı açan kız katıla katıla gülmeye başladı. Aslında sinirlenmem gerekirdi ama tam aksine. Bu şakayı yıllar önce ben de yapardım. Hades çocuklarının espri anlayışı hala aynıydı. Nina burnundan sular damlarken sinirle kıza baktı. Kız gülmemeye çalışırak, ''Şey... Aslına bakarsınız bu bir şaka sayılmaz. Teorik olarak bir şaka ama bilimsel olarak sizi şu yaz ayında terden kurtulmanız için yapılmış bir düzenek.'' dedi ve Nina'nın bakışlarından ürkerek bizi içeri davet etti. Biz eski ortak salona geçerken, neredeyse herşeyin yerli yerinde olduğunu gördüm. Nina koltuğa oturdu ve kız bize havlu ve yiyecek birşeyler getirdi. Nina saçlarını kuruladıktan sonra, ''Arkadaşımı sana taktim edeyim Alyssa. Aaron. O bir küçük tanrı.'' dedi havluyu bir kenara bırakarak. ''Merhaba. Duyduğun gibi ben Alyssa. Tanıştığımıza memnun oldum.'' dedi. Kızın Hades çocuklarına göre biraz fazla sevecen olduğunu düşündüm. Bozuntuya vermeden ''Ben de.'' dedim. Alyssa ellerini beline koyarak ''Eee?'' diye sordu. Nina söze girerek, ''Söylemiş miydim bilmiyorum, Aaron'da Hades kulübesinden Alyssa.'' dedi. Alyssa sevinerek, ''Aa gerçekten mi? Çok sevindim. Demek yıllar önce ikiniz buradaydınız.'' dedi. Başımı sallayarak ''Evet, öyle denilebilir.'' dedim. Alyssa karşımızdaki tekli koltuğa oturdu ve ''Babamız seni niçin ödüllendirmişti?'' diye sordu merakla. ''Zamanında gittiğim bir görev sonucunda.'' diyerek geçiştirdim. Konuyu kapamak için ''Aslında Alyssa, buraya görev için geldim ve sizlere babamdan bir mesaj getirdik.'' dedim Nina'ya bakarak.