Olimpos Rpg Percy Jackson ve Olimposlular ile Olimpos Kahramanları serilerinden esinlenilerek oluşturulmuş, zirvedeki rpg forum sitesi. |
|
| Ortalık Karışıyor | Denetleme 16. | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Alicia Roxanne Wideen Demeter'in Çocuğu/Kulübe Lideri
| Konu: Ortalık Karışıyor | Denetleme 16. Perş. Ağus. 11, 2011 12:00 am | |
| Dışarıdan gelen muhteşem kuş sesleriyle uyandığımda güneş doğmuş, sabah olmuştu. Bu da hemen yatağımdan kalkmam gerektiğinin iyi bir göstergesiydi. Ha birde, kardeşlerimi uyandırma gibi bir sorumluluğum vardı. Normalde olsa onları kendi hallerine bırakır, kendilerinin uyanmasını beklerdim. Ama bugün gerçekten çok işimiz vardı. Her ay olduğu gibi temizlik günü gelmiş, kapımıza dayanmıştı. Bize de görevimizi yerine getirerek, tüm kulübeyi temizlemek kalıyordu. Hoş, bizim kulübemiz her zaman gayet düzenli olurdu. Ama son birkaç denetlemeden beri bu bana yetmiyordu. Bir lider olarak Demeter Kulübesi'nin çok daha temiz, kısaca muhteşem olmasını istiyordum. Eh, bunun için de çok iyi bir temizlik şarttı tabii. Uyandığımdan beri aklımda toplanan bu düşünceleri şimdilik bir kenara attım. Hala uyku sersemi bir çocuk edasında esneyerek yatağımdan doğruldum. Çıplak ayaklarımla ahşap yerde ilerliyordum. Parmak uçlarında yürüyerek fazla ses çıkarmamaya özen gösterdim. Pencerenin kenarına giderek biraz etrafa bakındım. Sabah olmuş, güneş doğmuş ve dışarısı yeteri kadar aydınlanmıştı. Ama yine de saat çok erkendi. Her temizlikte olduğu gibi bu sefer de kardeşlerim bu erken saatte kalkmaktan memnun olmayacaklardı. Ama bu onları uyandırmayacağım anlamına da gelmiyordu. İşe, aynı odada kaldığım talihsiz kardeşimden başlamak en iyisiydi. Onun ile benim aramdaki bağ bambaşkaydı. Biz kardeş olmakla kalmayıp, hem de kuzendik. Tamam, biraz karışık olabilir. Ama kısaca açıklamak gerekirse; biz kardeş çocuklarıydık. Caleste'nin yanına gidecek, ilk önce onu uyandıracaktım. Sonra da diğer kardeşlerimizi uyandırırdık. Arkamı dönüp, kardeşimin yatağının baş ucuna gideceğim sıra da duyduğum çığlık aniden irkilmeme sebep oldu. Bu Caleste'nin sesiydi. Endişeli ve bir o kadar da meraklı gözlerle arkamı dönerek Caleste'nin yanına gittim. Giderken de çığrınırcasına bağırıyordum. ''Caleste, Caleste!'' Yavrusunu kaybeden bir anne konumundaydım. Hiçbir şeyi farkına varamadan direk endişelenmiştim. Onun yanına gidince gördüğüm manzara beni sakinleştirdi. Tabii bir o kadar da şaşkındım. Caleste terler içinde arkasına dayandı. Alnından akan ter damlalarını silerken bir yandan da konuşmaya çalışıyordu. ''Ah Roxie! Anlatacaklarım var.'' diyerekten beni iyice meraklandırdı. ''Caleste, anlatacaklarını gerçekten merak ediyorum. Hem o kafandaki yağmur bulutu da ne öyle?'' Evet, o yağmur bulutunu henüz fark etmiştim. Sözlerimi bitirir bitirmez de kıkır kıkır gülmeye başladım. Caleste bu gülüşüme biraz kızmış olsa da belli etmeden konuşmaya başladı. ''İnanmayacaksın ama özel gücümü keşfettim. Rüyamda annem, bana özel gücümü verdi, daha doğrusu söyledi. O kafamdaki de gücümü denerken olmuş bir kaza.'' Sözlerinin sonunda yağmur bulutu yavaş yavaş kayboldu. ''Hah, şimdi kayboldu. Biraz bir şeyler seziyorum ama hala tam olarak anlayamadım özel gücünü.'' diyerekten ürkek bakışlarımı Caleste'ye diktim. ''Tamam tamam, açıklıyorum. Mevsimleri geçici süre kontrol edebiliyorum. Ama tabii geniş alanlar için geçerli değil, sadece sınırlı bölgelerde. Zaten özel gücüm de oldukça yeni. Kontrol etmem şu an da oldukça zor. Az önce de gördün.'' Bu gerçekten çok güzel bir güçtü. Hele ki aklımda parlayan ışıklar... 'Neden olmasın?' Tabii ki olabilirdi. Asıl sorun bunu Caleste'ye nasıl açıklayacağımdı. - Spoiler:
*Benim kullandığım rengin kodu, [color=#FF7C80] *Caleste'nin rengi bildiğimiz turkuaz. *Herkes min. 300 kelime yazarsa sevinirim. Kolay gelsin kardeşlerim, size güveniyorum.
En son Alicia Roxanne Wideen tarafından Perş. Ağus. 11, 2011 5:17 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
| | | Caleste L. Wideen Demeter'in Çocuğu
| Konu: Geri: Ortalık Karışıyor | Denetleme 16. Perş. Ağus. 11, 2011 4:58 am | |
| Rüyamda olağan üstü bir ormandaydım. Ağaçlar, sanki Güneş’e kadar uzanıyordu. Etrafıma büyülenmiş gözler ile bakarken rüzgar gibi berra ve daha önce duyduğuma emin olduğum bir kadın sesi duydum. Kadın beni çağırıyordu. Sesini duymak çok güçtü, “Caleste?” dedi. Arkamı döndüğümde karşımda uzun sarı saçları olan bir kadın duruyordu. Kadını başta tanıyamasam da sonra kim olduğunu anladım. Annem. Hafifçe gülümseyerek “Merhaba anne.” dedim. Annemi uzun zamandır görmemiştim. Ona çok kızgın olsamda özlemiştim de. Bana bakıp gülümsedi. “ Buraya senin var olan özel yeteneğini artık kullanabileceğini söylemeye geldim.” dedi. Birözel gücüm olduğunu bile bilmiyordum. Dahası varsa bile onu nasıl kullanacağımı, ne hakkında olduğu hakkında da en ufak bir fikrim yoktu. Annem kafamın karıştığını anlamış olacakki sözüne devam etti. “ Caleste Lilith Wideen, sen mevsimleri geçicisüre kontrol edebilirsin. Kışı bir süreliğine yaza, yazı sonbahara çevirebilrsin. Ancak bu sandığıından kolay bir iş değildir ve çok büyük alanlarda kontrol etmen zorlaşır, hatta kontrol de edemezsin. Gücünü keşvetmen ve iyiye ya da kötüye kullanman sana kalmış kızım. Şimdilik görüşmek üzere” dedi. her zamanki gibi ona sormam gereken bir sürü soru vardı ama o çekip gitti.
Uyandığımda başım çatlıyordu. Gözlerimi açıp kuzenim aynı zamanda anne tarafından kardeşim olan Roxie’ye günaydın demek için döndüm ama yerinde değildi. İsveçten buraya geldiğimden beri tüm alışkanlıklarım değişmişti. Eskiden gün doğumunu seyretmek için erken kalkardım ancak şimdi kardeşlerim beni uyandırmadan kalkamıyordum. Yataktan doğrulduğumda içimde daha önce hissetmediğim bir sıcaklık hissettim. Daha sonra annemin söylediği özel güç geldi aklıma. Gerçekten de özel gücümü kullanabilir miydim şimdi? Pencerenin dışına odaklandım. Sonbaharı düşündüm, yağmurun yağıp insanı ıslattığını. Düşünmez olaydım keşke. Yapabildiğim tek şey kafamın üzerinde minik bir yağmur bulutu oluşturmaktı. Yağmur üzerime hızla yağarken minik bir çığlık attım. Roxie ''Caleste, Caleste!'' diyerek odaya girdi. Aslında halime gülüyordum. Sonunda özel gücümü keşvetmiştim ama beklediğim gibi olmamıştı pek. Kardeşime bakıp ''Ah Roxie! Anlatacaklarım var.'' diyerek onun iyice heyecanlanmasını sağladım. Roxie sabırsız biridir. Kafamdaki yağmur bulutunu fark edip ''Caleste, anlatacaklarını gerçekten merak ediyorum. Hem o kafandaki yağmur bulutu da ne öyle?'' dedi. Konuşmaya çalıştığımda ya burnuma ya da ağzıma sular doluyordu. Ağzıa dolan suları tükürürken aynı anda. ''İnanmayacaksın ama özel gücümü keşfettim. Rüyamda annem, bana özel gücümü verdi, daha doğrusu söyledi. O kafamdaki de gücümü denerken olmuş bir kaza.'' Sesim tahmin ettiğimden de heyecanlı çıkmıştı. Sözlerimi bitirdiğim sırada yağmur bulutu kaybolmaya başladı. Derin bir iç çektim. ''Hah, şimdi kayboldu. Biraz bir şeyler seziyorum ama hala tam olarak anlayamadım özel gücünü.''derken bakışlarını bana sabitledi. Bu hareketi yapmasını hiç sevmiyordum çünkü bu ‘bana anlatmadan bunu hiçbir yere kıpırdayamazsın’ bakışı idi. ''Tamam tamam, açıklıyorum. Mevsimleri geçici süre kontrol edebiliyorum. Ama tabii geniş alanlar için geçerli değil, sadece sınırlı bölgelerde. Zaten özel gücüm de oldukça yeni. Kontrol etmem şu anda oldukça zor. Az önce de gördün'' dedim. Yataktan kalkıpdolabıma ilerlerken. Gücümü kullanmayı öğrendiğimde çok işime yarayacağı su götürmez bir gerçekti. Esas sorun ne kadar zamanda öğrenebileceğimdi. Gülümseyerek dolaptan rastgele seçtiğim kıyafetleri giydim. Saçımı gevşek bir şekilde topladım. “Sen kardeşlerimizi uyandırırken bende kahvaltıyı hazırlamaya başlayayım” dedim. Mutfağa son sürat girdim. Aniden aklıma bugünün önemi geldi ve kanım çekildi. Ah… Bugün temizlik günüydü. Düzenli biriydim ama buraya geldiğimden beri fazla dağılmıştım. Bugünden kaçamayacaktık. Suratımı asarak kahvaltıyı hazırlamaya başladım. En azından sağlıklı beslenelim bu günde diye krep yapmaya karar verdim. Hızlı bir şekilde krep için gerekli malzemeleri çıkarttım. Kısa sürede hamurunu hazırladım ve tavaya yerleştirmeye başladım. Yavaş yavaş kardeşlerimiz kalkmaya başlamıştı sanırsam. Yukarıdan bağrışmalar duyuluyordu. Krepleri pişirirken aynı anda da sofrayı kurmaya başladım. Kulübemiz aslında pek çok kulübeden daha kalabalıktı ama şu sıralar göreve çıkan kardeşlerimiz çok olmuştu bu yüzden kulübemizde az kişi vardı. kısa süre içinde Zellena ve birkaç kardeşim mutfağa geldiler. “ Günaydın” dedim en mutlu sesimle. Kulübedeki tüm kardeşlerim geldiğinde hep beraber sofraya oturduk. Hazırladığım krepleri dağıtırken Roxie ” Evet kardeşlerim bildiğiniz gibi bugün temizlik günü. Her birimiz etrafı pırıl pırıl yapmak için çalışacağız ancak bu sefer işi biraz eğlenceli hava katmak istiyorum” dedi hepimizi heyecandan öldürerek. | |
| | | Alicia Roxanne Wideen Demeter'in Çocuğu/Kulübe Lideri
| Konu: Geri: Ortalık Karışıyor | Denetleme 16. Perş. Ağus. 11, 2011 11:31 pm | |
| Sorumu biraz sonraya ertelemeye karar verdim. Kahvaltıda tüm kardeşlerime açıklamam daha doğru olurdu. Caleste saçını toplayıp üstünü değiştirdikten sonra, ''Sen kardeşlerimizi uyandırırken bende kahvaltıyı hazırlamaya başlayayım.'' diyerekten yanımdan ayrıldı. Ben de hızlı bir şekilde dolabıma yöneldim. Elime geçirdiğim kıyafetleri direk giydim. Ardından saçımı topladım. Saçlarımı toplamayı hiç sevmezdim, genelde salık olurlardı. Ama şu an rahat etmem için yapabileceğim tek şey buydu. Odama bir göz attıktan sonra hemen çıktım. Kardeşlerimi uyandıracaktım. Hem de teker teker... Sırayla kardeşlerimin odalarına uğrayarak onları uyandırdım. Tabii ki ben gittiğimde uyananlar da vardı. Hatta aşağı inmek üzere olanlar bile mevcuttu. Kardeşlerimi görür görmez içime yayılan enerji hissi beni biraz rahatlatmıştı. Biz bir aileydik ve her şeyin üstesinden de gelebilirdik. Onlara tabii ki güveniyordum. Sırayla tüm odaları gezip, herkesin kalktığından emin olduktan sonra aşağı inmeye başladım. Caleste kesinlikle harikalar yaratmıştı. Mis gibi kokular alıyordum. Mutfağa gidince zaten şok olmuştum. Kahvaltı tamamen hazırdı. Masada hiçbir eksik yoktu. Caleste'de kreplerle meşguldü. Hiç ses çıkarmadan bir köşeye oturdum ve kuzenimin hareketlerini izlemeye başladım. Beni görür görmez de gülümsemekle yetindi. Birkaç kardeşim de buradaydı. Hemen sonra da Zellana ile birkaç kardeşim daha geldi. ''Günaydın.'' dedi Caleste en sevecen haliyle. Birkaç kardeş günaydın diyerek yanıt verdi. Ardından herkes birlikte sofraya oturdu.
Konuşmak için hazırlanıyordum. Daha doğrusu söyleyeceğim birkaç cümleyi ilk önce kafamda tasarlıyordum. Konuşmama fırsat kalmadan Melanie atıldı. ''Ee Alicia, bugünkü planımız nedir?'' Küçük bir çocuk edasındaydı konuşması. Sevecen, tatlı... Kulübemizin küçüklerindendi Melanie, tabii ondan küçüklerde vardı. Bir an için düşüncelere dalmıştım. Aklıma gelenler, kardeşlerimle yaşadıklarımız. Ne zaman böyle toplansak eski günleri hatırlıyordum. Sonunda bu halimden kurtularak kardeşlerime döndüm. Caleste'de krepleri dağıtıyordu. Sesimi ayarlayarak konuşmaya başladım. ''Evet kardeşlerim bildiğiniz gibi bugün temizlik günü. Her birimiz etrafı pırıl pırıl yapmak için çalışacağız ancak bu sefer işe biraz eğlenceli hava katmak istiyorum.'' Hepsinin meraktan çatladığına adım gibi emindim. Ne söyleyeceğimi düşünüyordu hepsi. ''Hadi ama Rox, bizi fazla meraklandırdın.'' diyerekten atıldı Miry. Tamam, anlamında başımı sallayarak konuşmaya başladım. ''Sabahleyin, Caleste özel gücünü keşfetti. Gerçekten harika bir güç. Ve ben de bu özel gücün temizlikte bize faydası olabileceğini düşünüyorum.'' Kardeşlerim heyecanlanmış, Caleste ise korku dolu gözlerle bana bakıyordu. Acaba yanlış bir şey mi yapmıştım? Ya da yanlış bir şey mi söylemiştim? Kuzenime soru soran bakışlarla baktım. Ondan bir cevap bekliyordum, ne kadar soru sormamış olsam bile. Caleste her zamankinden talaşlı bir halde cevap verdi. ''Yani ben, bilmiyorum. Özel gücümü henüz kontrol altında tutabileceğimi sanmıyorum. Ama yine de elbette yardım ederim. Tam olarak istediğin nedir Roxie?'' Derin bir soluk aldım. ''Yağmurla her tarafı ıslatmanı istiyorum. Biz de temizleyip, kurutacağız. Biraz mantıksız gibi gözükse de bence iyi fikir.'' diyerekten son noktayı koydum. Bu akıl almaz bir şeymiş gibi yüzüme bakıyordu Caleste. 'İstediğim şey yüzünden başımıza gelecek onca şeyden habersizdim. Nereden bilebilirdim ki? Daha iyi ve eğlenceli bir temizlik istemiştim sadece. Ah, sayemde temizlik mahvolacaktı. Caleste'yi korkutan düşünceler, belki de gerçek olacaktı. Bense her şeyin iyi gideceğine emin biri gibi davranıyordum.' Diğer kardeşlerime de bir göz gezdirdim. Sanırım hepsi istediğim şeyin mantıksız olduğu kanaatindeydi. | |
| | | Amelia Singer Demeter'in Çocuğu
| Konu: Geri: Ortalık Karışıyor | Denetleme 16. C.tesi Ağus. 13, 2011 3:55 am | |
| Roxie'nin dedikleri mantıksızdı.Ama o da temizliği eğlenceli hale getirmek istiyordu.Ben de çok dağınık biri olmasamda temizlik yapmaktan sıkılıyordum.Herkes bir birinin gözlerinin içine bakıyordu.Uzun süre sessizlik oldu.Ciddi bir ortamdı.Ve kreplerimiz soğacaktı.Bu sessizliği bozan kişi tabiki bendim."Ehh.Bana uyar.Hem temizlik daha eğlenceli bir hale gelir.Sonuçta çoğumuz temizlik yapmaktan sıkılıyoruz."Ben bunları söyledikten sonra fısıldaşmalar oldu.Ve çoğu kardeşlerim kafa salladı.Ama Caleste gücünü daha yeni almıştı.Yağmur yadıracağım diye herşeyde mahvolabilirdi.Bence risk almalıydık."Kendime henüz güvenemiyorum.Yani eğer bi sakatlık çıkarsa bu Roxie'nin suçu."Ne yalan söyleyim benim de pek gönlüm yoktu.Herkes adam gibi ortaklaşa temizlese daha iyi olurdu ama bende macera istiyordum.Çünkü bu önemli bir gündü ve diğer kulübelere göre ezik olmamalıydık.Hem daha az zamanımızı alır hemde ulaşamadığımız yerler daha temiz olurdu.Kesinlikle 5 almamız gerekiyordu.Herkes kreplerini yemeye başladı.Kimi kardeşlerim içine fındık ezmesi koyuyordu ki hiç tavsiye etmem tadı iğrenç oluyor.Bazılar çilekli ya da vişneli reçel sürüyordu.Yani bende reçel sürüyordum.Enerji olsun diye de kampa gelmeden önce getirdiğim koskoca bir çanta çikolatayı biricik kulübeme dağıtmayı düşünüyordum.Bazı kardeşlerim masadan kalktı.Üçlü bir konuşma yaptık."Bence başarılı olacağız."diye söze başladı Roxie."Başarılı olmak zorundayız.Yoksa herşey mahvolur."Sesi endişeliydi."Kardeşlerimizin hepsi razı oldu.O zaman bu ortaklaşa bir karar.Kitapları ve onlar gibi ıslanınca işe yaramayacak şeyleri önceden silip,bazalarımızın altlarına koymamız gerekiyor.""Çok mantıklı kardeşlerimize de duyudukmu işe başlıyabiliriz."Masadan kalktık.Yatağıma doğru ilerledim.Çikolata dolu çantamı açıp herkese dağıtmaya başladım.Ben dağıtırken Roxie ve Caleste de yapmamız gerekenleri açıklıyordu.Onları anlıyanlarda kitaplarının yüzlerini silip yataklarının altına koyuyorlardı.Artık hazırdık ve herşey Caleste'nin elindeydi. | |
| | | | Ortalık Karışıyor | Denetleme 16. | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|