''Baba,onun adı ne?''
İlgisiz ve umursamaz tavırlarıyla anılan Hades,bugün beni üzmemek için tüm iyi özellikleri kendinde toplamış gibiydi.Altın kadehimi tekrar lezzetli Ambrosia ile doldururken onun gözlerine baktım.Benimle ilgilendiği ortadaydı.Beni seviyordu,ve ilgileniyordu.
Sevgi ve ilgi...Bunlar çoğu melezin ya da küçük tanrı(ça)nın mahrum olduğu şeylerdi.Ebeveynleriniz ilahi ise,bu iki duygu yaşamanız neredeyse mümkün olamazdı.Fakat Hades farklıydı.O tüm tanrıların düşüncelerinin aksine,sevdiklerine karşı iyi ve şefkatliydi.Hatta olimpos tanrılarından daha çok!Bu durum beni çok şanslı yapıyordu ve mutlu etmesi gerekiyordu,ama hayır.On beş yıldır hiçbir zaman tam anlamıyla mutlu olamadım;çünkü o yoktu.
''Bilmiyorum Nina,bilmiyorum.Furia onu göremedi.Bart onları engellemiş.Kimse onun kim olduğunu bilmiyor.''
Altın kadehteki lezzetli sıvıyı,bir yudumda,bir tanrıya yakışmayacak kabalıkla içti.Aradan ne kadar zaman geçerse geçsin,hala onun adını ağzına alınca öfkeden deliriyordu:Bart.Bu konuda babamla aynı fikirdeydik,Bart hayatımızda görebileceğimiz en kötü ve şeytani insanlardan biriydi.Ve kalbimi kırması,benden utanması yetmiyormuş gibi kızımı benden aldı.Üstelik onunla ilgilenmedi bile.Zaten onu hiçbir zaman istememişti.Sadece benimle oynamıştı.
''Şunu unutma baba,onu bulacağım.''
Kadehi öfkeyle tahrın yanına bıraktım.
Uyandığımda rüya yüzüğümün ışığı sönmüştü.Morpheus'un armağanı,değerli yüzüğümü düzgün bir şekilde çıkarıp başucumdaki sehpanın yanına koydum.Yüzümü yıkadığım sırada,kapının çaldığını duyar gibi oldum.Emin değildim;çünkü Hektor'un evinden gelen parti seslerinden hiçbir şey duyulmuyordu.Yine de kapıya bakmaktan zarar gelmezdi.
Sabahlığımı üzerime geçirip kapıya yöneldim.İlk başta hafifçe araladım kapıyı,kimse gözükmüyordu.Sonra tamamen açtım.Bir süre bekledim,kimse gelmiyordu.Tam kapatacağım sırada biri kapıya elini koydu.
''Nina...''
Onun sesiydi.Geri dönmüştü.Şaşkınlıktan hareket edemiyordum.Ona arkam dönük bir şekilde,öylece donmuştum sanki.On beş yıl önceye döndüm ilk önce.Onu ne kadar sevdiğimi hatırladım;fakat sonra bana yaptıkları geldi aklıma.Sevgim karşılıklı değildi ve o benden hayatımın anlamını çalmıştı:Kızımı.Ona yüzümü dönmemiştim hala.
''Git buradan.''