-Bana çok iyi hizmet ettin Melez yardımcım...Ama artık ölmek zorundasın!
Poseidondan kaçıp kampa giderken ormanda yakalanmıştım.Durumum berbattı...3 kiklop etrafımı sarmış...Ellerim arkadan bağlanmış...2 Kılıcımı gözümün önüne koymuşlardı.Ama konuşmayacaktım...Yalvarmayacaktım...Onurumla ölmeyi yeğlerdim!
Doğru taraf zeusun tarafıydı...Poseidondan kaçıp kampa gelmeyi ve birliğimle buluşmayı planlıyordum...ama yakalanmıştım.
-Öldürün onu! bu sözleri kısık bir sesle söylemiş ve anında yok olmuştu.
Beni ellerimden bağladıkları zinciri sıkıca tuttum...niyetim zinciri eritmekti...olmuştu...ama geçti 3 kiklop etrafımı sarmıştı...yapacak birşey yoktu...Öleektim!
O anda birden güneşten gelen ışınlar kesildi heryer karardı...bu fırsatı iyi kullanmam gerekiyordu...Kılıçlarımı kapıp bir kiklopu parçaladıktan sonra gölgeye girdim...Beni burda göremiyorlardı
-Seni devireceğim Poseidon
İkinci kiklopuda hallettim ve yine karanlığa daldım.Son kiklopun yüzünde tuhaf bir ifade vardı tek gözü büyük bir şekilde açılmış korkuyla etrafını bakıyordu
-Dinlenmeyeceğim!
Gölgeden çıktım ve kiklopun üzerine yürüdüm...çok korkmuştu
-Durmayacağım!
Kiklop bana saldırdı onu iki kılıcmla 3 hamleyle işini bitirdim.
-Sana hizmet etmekten daha önemli ve kutsal şeylerim var!
Ormanda koştum...Önümde büyük bir gölge belirdi...Bu çok daha büyük bir kikloptu...Yere bastı ve ayağı toprağa girdi...Yerden petrol fışkırıp tüm bedenini sardı
-Savaşmak için daha kutsal şeyler!
Kiklopun bana dğru gelen dev yumruğunun altından kayarak kaçtım ayaklarının altında geçip havaya zıpladım ve arkama bir ateş topu gönderdim...Arkadan bir Patlama sesi geldi.
-Ölmek için daha önemli şeyler!
Bu sefer kampın kulubelerini görmüştüm yaklaşmıştım ama önüme metal kokan bir şey çıktı...Bu bir minatordu...Metalden yapılmaydı...Bu Hephaestos'un işiydi.
Bana Doğru üflediği ateşin altından toprakta kayarak sıyrıldım ve bacağına kılıcımı sapladım.Kılıcımı tutup kendimi yukarı fırlattım ve Metal minatorun başına kondum.
-Poseidon beni artık durduramaz!
Başına kılıcımı sapladım ve oradan sızan gazın kokusunu aldım.Kafasnıdan atladım ve ona baktım.Tam bana bakıyordu ateş topu fırlatmak üzereydi...ellerimi kaldırıp bana doğru gelen ateşi yönetmeye çalıştım...Ateşi yönlendirerek kafasına gönderdim...Metal minator havaya uçtu...Arkamı döndüm ve kampın sınırının içine bir adım attım.
-Hiçbirşey yapamaz