Evet, açıklamalarıma başlamadan önce Tanrıların Oyunu fikrini ortaya atan ilk kişi olan Ensar'a sitemizde bu oyunu uygulamamızı teklif ettiği için teşekkür ediyorum.
Bir gün Olimpos tanrıları arasında büyük bir tartışma patlak verdi. Bu sefer onları birbirine düşüren konu, hangisinin melez çocuğunun daha güçlü olduğuydu. Tanrıların Tanrısı Zeus, tarihin gördüğü en büyük kahraman olan Herkül'ün onun oğlu olduğunu ve böyle bir tartışma yapmanın yersiz olduğunu, çünkü en güçlü kahramanların her zaman Zeus kulübesinden çıktığını söyledi. Gökyüzü Tanrısı'nın bu yorumuna çok içerleyen 11 Olimposlu, yanlarına konseyde yer almayan birkaç tanrıyı da katarak ortaya bir öneri sundular. Her birkaç yılda bir, kamptaki en güçlü kahramanı belirlemek için yarışmalar düzenlenecekti. Hepsi çocuklarına ve kendilerinden onlara geçen ilahi güçlere çok güveniyorlardı, kendi melezlerinin kazanacağı konusunda iddialılardı. Genellikle her organizasyonda sessizliğini koruyan Hades, hatta Hestia bile bu yarışma için kendi adaylarını öne sürdü. Yarışmanın nasıl yapılacağı bir süre tartışıldıktan sonra, 12 Olimposlu'yu temsilen 12 oyundan oluşmasına ve yarışmaya 12 yarışmacının katılmasına karar verildi. Seçilenlerin hepsi kendilerine güveniyordu, hepsi iddialıydı. Ne yazık ki birbirinden cesur 12 kahramanın 11'i, iddialı olmanın cezasını ölümleriyle ödedi. Moiralar'ın bir dayatmasıyla, her yarışta yalnızca bir birincinin çıkması, kaderde mühürlendi. İlk yarışmanın sonunda en gözde melezlerini kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşamış olan tanrılar, oyunun yüz yıl arayla oynanmasına, kazanan kahramanın da Asrın Kahramanı ve Tanrıların Kahramanı ünvanlarıyla anılmasına karar verdi. Birkaç yüz yıl sistemin aynı şekilde devam etmesinin ardından oyunda yaşanan can kayıplarının önlenmesi için, oyuna yeni bir önlem getirildi. Kahramanlar oyun sırasında fiziksel tehlike arz eden etaplara bedenleriyle değil, benliklerinin özüyle katılacaklardı. Bu da, ilk etabın ilk oyununda elenen kişinin ölmek yerine utanç içinde de olsa hayatına devam edebilmesine imkan tanıdı. Tanrıların Oyunu, tarih yapraklarını kanla süslemeye devam ettiği müddetçe, Kheiron bu yarışmaya karşı çıkmayı sürdürdü. Ona göre tanrıların çocuklarına bu yaptığı bencilceydi. Ne yazık ki bu kanlı dram hakkında olumsuz fikre sahip olan tek kişi, kendisiydi. Tanrılar, melezler, satirler, sentorlar, nemfler ve hatta mitolojik iblisler, her seferinde oyunu büyük bir zevk ve heyecanla takip etti. 2011 yılına denk gelen yeni yarışta, bir öncekinden farklı bir durum söz konusu; Eskiden yarışma tüm melezlere yönelik olurdu fakat geçen yüzyılda yaşanan savaşlar neticesinde Yunan ve Roma kampları birbirinden ayrıldığı için, yeni oyun yalnızca Yunan Kampı'nda oynanacak.İşte kurgumuz böyle efendim. Teknik bilgilere geçecek olursam;
Yarışma üçer bölümlük dört parttan oluşmakta. (Yani yarışmacılar toplamda -3x4- 12 bölümde kendilerini gösterecekler.)
İlk etapta yazılan rol oyunları karakterlerin kurgu ve betimleme kabiliyetlerine, imladaki becerilerine dayalı olacak. İkinci ve üçüncü etaplarda en çok, zeka ve istenileni bulabilme yeteneği etkili olacak. Dördüncü etapta, rp'ler incelenirken hem kurgusal birleştirmeler ve zeka, hem de yazım, betimleme ve kurgu dikkate alınacak.
Birinci ve ikinci oyun hariç, her oyunun sonunda elenmeler yaşanacak. İlk etapta karakterin kabiliyetine, diğer etaplarda ise bunların yanı sıra yarışma kurgularında bulunması ve değinilmesi istenilen noktalara göre eleme yapılacak.
Yarışmadaki her bir rp, 100 puan üzerinden değerlendirilecek; Tüm etapları tamamlamış olan karakterlerin 1200 üzerinden almış oldukları puan, birinciyi belirleyecek.
Her bir bölümde yarışmacılara rol oyunlarını göndermeleri için 48 saat süre tanınacak. 48 saat içinde rp'sini göndermemiş olan yarışmacı, oyundan elenecek.
Yarışmanın her rp'si
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] veya
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]'a özel mesaj ile gönderilecek, süre dolduktan ve biz incelemenin sona erdiğini belirttikten sonra, rp'ler yazarları tarafından ilgili başlıklarda yayınlanacak. Kahramanlar rp'lerinin değerlendirmesini de rp'lerinin ikinci postlarında görecekler. Bu uygulamayı yapmamızdaki amaç, kurgu hırsızlıklarını önlemek.
Her bir rol oyununun minimum sözcük sayısı 500, maksimum sözcük sayısı 3000 olmak zorundadır. Kurala uyulmadığı durumda yarışmacı oyundan elenecektir!
Her rol oyununun alt sınırı 50'dir. Bu da, 100 üzerinden 50'nin altında puan alan bir rp'nin yazarının otomatikman yarışmadan eleneceği anlamına gelir.
İlk etap puanlamasında en çok betimleme ve yazım dikkate alınacakken, 2., 3. ve 4. turlarda 40 puanlık kurgu kilitleri olacaktır. Kurgu kilitleri; Verilen bilgilere dayanarak ortaya güzel bir kurgu çıkarabilmeniz anlamına gelmektedir. Her görevde kahramanlardan beklenen kilit cevaplar, dikkat etmeleri gereken ufak ipuçları bulunmaktadır.
Yarışmanın yalnızca 1 kazananı olacaktır. 12 oyunun sonunda iki kahraman arasında eşitlik yaşanması durumunda, kazananı belirleyecek olan 13. oyun devreye girilecektir.
Başvurular arasından ilk turda rol oyunlarını belirtilen süre içerisinde devam ettirmeyerek elenen karakterlerin yerine yarışmaya gecikmeli olarak katılabilme hakkına sahip olacak 3 yedek kahraman seçilecektir. Yedekler yalnızca ilk turdaki üç bölümden birinin sonunda, bir kullanıcının belirtilen nedenden elenmesi durumunda yarışmaya katılabilecektir.
Yarışmayla ilgili her türlü sorunuz için
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]'nı kullanabilirsiniz.
Yarışmanın birincisi olan melez;
*Kahraman statüsüne sahip olacak,
*Ekstra 20 güç puanı kazanacak,
*Kulübesine ekstra 50 puan kazandıracak,
*5000 drahminin sahibi olacaktır.