Öncelikle şunu bildirmek istiyorum ki, bu erişimdeki sorunların kaynağı Olimpos Rpg değil. Yetkin Forum sitelerinin hepsinde aynı durum söz konusu. Siteye erişemeyenler, zaten bu mesajı göremeyecek ama benim amacım, sitedeki bir arkadaşınız yardımıyla veya bir başka pc'de oturum açtığınızda, bu bölümden yararlanabilmeniz.
*Burada Yetkinforum'dan aldığım xp sürümü yardımını ve kendi hazırladığım Windows 7 sürümü yardımını paylaşacağım. Vista'lar zaten siteye sorunsuzca girebiliyor, diğer sürümler için de üzgünüm ama hepsinin uygulaması %90 xp ile aynı. Buradaki anlatımla her bilgisayardaki sorunu halledebileceğimizi sanıyorum.
XPİlk önce Ağ Bağlantılarımı açın buradan sol menüdeki (Ağ görevleri) Ağ
bağlantılarını görüntüleye tıklayın. Karşınıza bilgisayarınızda kurulu
ağların listesi çıkacaktır.
Şekildeki gibi.Bu ekranda kullandığınız ağı sağ tıklayıp özellikler ekranını
açın. (Kablosuz kullananlar kablosuz ağ bağlantısını, ethernet kablosuyla
bağlananlar Yerel ağ bağlantısını tıklasın.)
Şekildeki gibi.Karşınıza çıkan bu ekrandan resimde olduğu gibi İnternet iletişim
kuralları (TCP/IP) protolünü seçip özellikler butonuna
tıklayın. Karşınıza aşağıdaki resimdeki gibi bir ekran gelecek.
Şekil.Sizin ekranınızda gelen ayarlarda DNS sunucusu adresini otomatik al
seçili olmalı. Yapmanız gereken şey Aşağıdaki DNS sunucusu adreslerini
kullan seçeneğini seçip DNS adresleri olarak da 4 . 2 . 2 . 5 yazmanız. Yani bir
üstteki resimde gözüken ayarların aynısını yaparsanız amacımıza ulaşmış
olacağız. (Diğer DNS sunucunuzu 4 . 2 . 2 . 3 olarak bırakın.)
Bu ayaları yaptıktan sonra tamamlara tıklayarak
ekranları kapatıyoruz. Şu andan itibaren rpg sitelerine
erişebilir hale gelmemiz lazım. Eğer ayarları doğru yaptığınız halde hala
sitelere erişemiyorsanız bilgisayarınızı ve modeminizi yeniden
başlatmayı deneyin.
Windows 7Arkadaşlar, bildiğiniz gibi bazı üyelerimize bu anlatımı toplu konuşma adresiminden yapmıştım. Daha çok kişiye ulaştırabilmek için de buraya ekliyorum aynısını.
*Başlat menüsüne Ağ Paylaşım Merkezi yazın ve çıkan bölümü açın.
*Ağ paylaşım merkezini açmayı başaranlar, orada üstteki üç resmin altında ikiye ayrılmış sütunları görüyorsunuz. İlkinin ismi etkin ağlarınızı görüntüleyin, ikincisinin ismi bağlan veya bağlantıyı kes olmalı.
*İkinci bölüme odaklanın şimdi, tıkladığımız yerde yanlışlık olmasın...
Erişim türü: İnternet diyor
Onun hemen altında da Bağlantılar: bölümü var.
*Orada görmeniz gereken Kablosuz Ağ Bağlantısı seçeneği. Parantez içinde de ağ isminizin yer alması lazım. Ona tıklayın. Karşınıza bir pencere çıkacak.
*Pencerenin sol alt tarafında özellikler sekmesi var, ona tıklayın.
*Kablosuz Ağ Bağlantısı Özellikleri isimli bir pencere gelmiş olmalı. Orada, internet protokolü sürüm 4'ü göreceksiniz. 6'yı boşverin, bizim işimiz 4 ile. Onun üzerine geldikten sonra özelliklere tıklayın, sağ altta çıkmış olması lazım.
*Karşınıza o bölümün özellikler penceresi çıkacak. En alttaki iki seçeneği görüyorsunuz, DNS sunucusu adresini otomatik al ile
Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan.
*Sizin bilgisayarınızda, ilk seçenek kayıtlı olmalı. Onun yerine Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan'ı seçiyorsunuz.
*Karşınıza
iki alan çıktı. İlki tercih edilen DNS sunucusu ve ikincisi de Diğer
DNS sunucusu.
*Tercih edilen DNS sunucusunun karşısına 4 . 2 . 2 . 5 ve Diğer DNS sunucusunun karşısına da 4 . 2 . 2 . 3 yazıyorsunuz.
*Tamam butonuna tıkladığınız zaman, yeni ayarlarınızı yapmış oluyorsunuz. Şimdi tüm pencereleri kapatıp siteye girmeyi deneyin.
*Hala olmuyorsa, modeminizi açıp kapatın.
*Yine olmadıysa, bilgisayarınızı kapatıp modeminizi açıp kapatıp sonra bilgisayarınızı tekrar açın...
Bu işlemlerin hiçbiri siteyi açabilmenizi sağlamadıysa, yapacağınız şey yetkililerle iletişime geçmek.
Umarım bilgilendirmeler yardımcı olur.
2. anlatımda takıldığınız bir aşama olursa bir şekilde benimle iletişime geçin.