| Zack Cliff Burton | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
Zack Cliff Burton Nyks'in Çocuğu/Kulübe Lideri/Dövüş Sanatları Eğitmeni
| Konu: Zack Cliff Burton C.tesi Mart 19, 2011 1:57 am | |
| Birçok dersliği gezdikten sonra tek bir derlikte karar kılmıştım. Sanat ve zanaat dersliği. Gerçektende bir insan sanatla ilgilenmezse o insana insan denemez bence. Bu düşüncelerle kafamı meşgul ederek sanat ve zanat dersliğine girdim. Etraf fazla kalabalıktı kimi resim çiziyor kimi heykel traşlık yapıyor kimide ne olduğunu bilmediğim şeyler yapıyordu. Etrafa biraz bakındıktan sonra kalabalık olmayan bir yere geçtim. Kısa süre sonra arkamdan güzel bir ses ''Ders almak için mi geldin?'' diye sordu. Sesin geldiği yöne döndüm ve sesin kaynağına baktım ilk başta cevap vermek için ağzımı açtım ama sonra aklıma bir şey geldi. Bu güzel ses karşısında benim sesim karga sesinden farksızdı. O yüzden sadece kafamı sallamakla yetindim ne kadar kabada olsa. | |
|
| |
Ange Morgan Lamartine Apollon'un Çocuğu/Kulübe Denetleyicisi
| Konu: Geri: Zack Cliff Burton C.tesi Mart 19, 2011 2:25 am | |
| Zack içeri girince yardım ettiğim kızı Lara'ya bırakıp onun yanına gittim. "ders almaya mı geldin?" diye sordum hemen.Zack bir anda durdu ve arkasını dönüp bana baktı ve başını salladı.Kaşlarımı çatıp ona baktım. ve şüphe bir sesle "Tamam." diye cevap verdim.A harfni yayarak konuşmuştum filmlerde böyle konuşuyorlardı ve çok hoş duruyordu.Omzumu silkip kolunu tuttum ve çok geçmeden heykellerin yapıldığı bölüme gelmiştik.Ona burda durmasını işaret ettim ve hemen gidip bir taş aldım. Taş ne kadar zor kırılıyormuş gibi görünsede aslında kılıyordu.O kadar zor değildi yani.- zor görünsede aslında parçalaması çok kolay.Melezler için hazırlıyoruz- Ve hiç stoğu tükenmezdi.Hemen onu kucağıma alıp önüne koydum ve konuşmaya başladım. "Başlamak için,bir cisime karar vermen gerekiyor.Hiç düşündün mü?" diye sordum gülümseyerek. | |
|
| |
| Konu: Geri: Zack Cliff Burton C.tesi Mart 19, 2011 2:36 am | |
| Ange önüme bir taş koyduğunda konuşmaya başladı ve ''Başlamak için,bir cisime karar vermen gerekiyor.Hiç düşündün mü?'' diye sordu. Cisim? cisim,cisim,cisim,cisim.Cisim? Ne kullanabilirdim ki? Sonra aklıma birşey geldi. ''Aslan olabilir belki'' dedim. Güzel bir aslan kafası heykeline kimse hayır diyemezdi sanırım.Ange biraz düşündükten sonra tamam dedi ve elime bir kaç malzeme verdi. ''Şimdi bunlarla taşı ilkbaşta istediğimiz büyüklüğe getireceğiz sonraince detayları çalışırız'' dedi ve kendinede bir taş aldı bana örnek olsun diye. Sonra elimdiki aletlerle taşa vurmaya başlarken ''The rollin stones ın birşarkısı var angie diye biliyo musun?'' diye sordum. Ange şaşırmıştı belliki. ''Bilmiyorum'' dedi şaşırarak. ''Bilmemen normal. Eski bir şarkı sonuçta. Bu şarkıyı sana ithaf ediyorum ortasında i var ama aynı okunuyo sonuçta '' dedimve gülümsedim. Mp3 mü çıkardım ve bir kulaklığı angeye uzattım. | |
|
| |
| Konu: Geri: Zack Cliff Burton Ptsi Mart 21, 2011 11:52 pm | |
| Şaşırmıştım.elimi uzatarak kulaklığı kaptım ve onada bir çekiç uzattım. "Ben dinlerken sen kaytaramazsın.Taşı şekillendirmek için hayalin de olan bir cisim yapman gerekiyor.Ve aslında şimdi anlatmam gerekiyor ama müziği dinleyene kadar bekleyebilir." dedim ve Zack'e göz kırptım.Bana şarkı dinletirken kendi kaytaracağını düşünmesini istemeyiz değil mi?kulaklıkları kulağıma taktım ve başlama düğmesini aramaya başladım.Evet,Mp3 dinlemeyeli uzun zaman olmuştu ki,nasıl oynatacağımı bile unutmuştum.Bütün gururumu yerler altına sererek Zack'in yanına gittim. "ne yapacağını buldun mu?" dedim yere bakarak. "düşünüyorum." dedi.Mp3'ü ona uzaratarak sözü başladım. "iyi.Şunu başlat sonra düşünmeye devam et." | |
|
| |
| Konu: Geri: Zack Cliff Burton Salı Mart 22, 2011 2:06 am | |
| Ange mp3 ü biraz kurcaladıktan sonra yanıma gelip ''ne yapacağını buldun mu?'' diye sordu. Aslında bulmuştum ama bir aslan kafası yapmak gerçekten zor olabilirdi ve bu yüzden gözüm korkmuştu. Angeye gülümseyerek karşılık verdim ''düşünüyorum''. Ange mp3 ü uzatarak cevap verdi ''iyi.Şunu başlat sonra düşünmeye devam et'' dedi aniden. İlk başta şaşırdım ama sonra gülmeden edemedim. Angenin elinden mp3 ü aldım ve ''Karar verdim. Bir aslan kafası olacak benim cisimim.'' dedim gülümseyerek. Bu kararı almamda angenin rolü çok büyük olmuştu,onun kendine güvenen güzel sesiyle içimi bir güven hissikapladı. mp3 ü açıp angeye verdim. ''Ee? Madem karar verdim sen müziği dinleyene kadar kaytarabilirmiyim?'' dedim gülümseyerek. | |
|
| |
| Konu: Geri: Zack Cliff Burton Cuma Mart 25, 2011 12:03 am | |
| Mp3'ü aldım ve sanat dersi için giydiğim -malum üstüme bulaşmasın- önlüğün ceplerinden birisine kulaklıkları dışarda kalacak şekilde koydum ve Zack'e sırıttım. "Hayır,kaytaramazsın." dedim bu kesinlikle benim ilkelerime uymuyordu.Hemen elime bir çekiç aldım ve Zack'in eline tutuşturdum.Müziği dünlemeye can atarken Zack'e yapmasına yardımcı olmam gerekiyordu.Bir tane çekiçte kendime aldım ve havaya kaldırdım. "Çekiçle,yapacağın aslan kafasının taslağını yapabilirsin.Sana verdiğim taştan kendine yetecek kadarını " dedim ve çekici bırakıp en yakın dolaptan testereye benzer ama daha az kesici olan bir alet çıkardım. "Bu aletle kes.Anlamadığın bir şey olursa çağır" diyecektim ama kulağımda kulaklıklar varken duymayacağımı düşünüp değiştirdim. "Yada kolumu dürtmen yeterli." dedim kulaklarıma kulaklığı yerleştirdim .
| |
|
| |
| Konu: Geri: Zack Cliff Burton Cuma Mart 25, 2011 1:30 am | |
| ''Bu aletle kes.Anlamadığın bir şey olursa çağır'' dedi Ange. Sonra cümlesini düzelterek ''Yada kolumu dürtmen yeterli'' dedi ve kulaklığı kulağına taktı. onu suçlayamam,güzel bir müziğe kimse hayır diyemezdi. Özelliklede şarkının ismi kendi isminize benziyorsa. Angenin bana verdiği aletlere baktım,onlarda bana baktı. Sonra verdiği çekiç i elime alıp. Taşa doğru baktım. 'Aslanın kapısını ne kadar büyük yapsam acaba?' diye düşündüm. Sonra çekiçi elime alıp aklımdaki büyüklüğe getirmek için taşı dövmeye başladım. Her vuruşumda vurduğum yerden küçük küçük parçalar kopuyordu. Simetrik olması için vurduğum yerlere dikkatle ve özenle inceliyordum. Taşı istediğim inceliğe getirdiğimde,Angenin bana verdiği keski yi elime aldım. Ve detayları yapmak için keskiyle iyice şekil vermeye başladım. Aslanın gözü,burnu,yelesi ve kulakları oluştuktan sonra ağız bölümüne el attım. En zor kısmı bu olmuştu ama ağız kısmınıda sivri dişleri yerleştirdikten sonra aslana geri çekilip baktım. Aslanın ifadesibiraz muzip,biraz tehlikeli olmuştu. Bende bunu istemiştim. Sonra Angeye bakıp ''Ange.'' diye seslendim. Ama beni duymadı. Sonra yanına gidip kolunu dürttüm. Ange şaşırarak arkasına dönüp ''Ne oldu? Yardımamı ihtiyacın var.''dedi gülümseyerek. ''Hayır. Aslan kafasını bitirdim,gelip bakarmısın? Bu arada şarkıyı beğendin mi?'' dedim aynı sıcak gülümsemeyle. | |
|
| |
| Konu: Geri: Zack Cliff Burton Çarş. Mart 30, 2011 11:08 pm | |
| Kulaklarımdan kulaklığı çıkardım ve incelemek için Zack'in yanına gittim.Aslan kafası bitmişti.Zack'e sorduğu soruyu cevaplamak için döndüm. "Çok güzeldi!" dedim ve heykeli işaret ederek," aslan kafası da çok güzel olmuş ama daha işimiz bitmedi." dedim gülümseyerek Zack'in gülümsemesi küçüldü.Ne kadar mezun olmak istediğini şimdi anlıyordum. "Aa çok kısa merak etme." diye onu rahatlatmaya çalıştım ve hızlı geçmek için elime çelik ve gümüş ince uçlu kalem aldım ve ikisini de Zack'in görmesi için uzatarak devam ettim. "Bunlar,en ince ayrıntıları çizmende yardımcı olacak.Bu gümüş" dedim gümüş ince uçlu kalemi gösterdim ve elimle diğerini işaret ettim. "Bu da çelik ince uçlu kalemleri"" dedim.Zack göstermeme izin vermeden elimden aldı kalemleri ve dikkatini yine heykeline odakladı. "Evet,sen devam et ben biraz daha müziği dinleyeyim." dedim ve tekrar kulaklıkları kulağıma götürdüm. | |
|
| |
| Konu: Geri: Zack Cliff Burton Perş. Mart 31, 2011 12:31 am | |
| Ange'den kalemleri aldıktan sonra yine heykelimin başına döndüm. Kalemleri aldıktan sonra ange bir kaç şey söylemiş olsa bile ne dediğini duymadım. Çünkü bir an önce mezun olmakistiyordum. Aldığım kalemleri biraz inceledim ve çelik ince uçlu kalemi masaya koyup gümüşince uçlu kalemle detayları işlemeye başladım. Yelesine saçı belliolsun diye defalarca küçük küçük ince çizgiler çizmeye başladım. İşlem bittikten sonra yelesi inanılmaz derecede gerçekçi görünüyordu. Yelesiyle işimi bitirdikten sonra burnuna geçtim. Bıyıklarına geçtim. Ama bıyıklarını yapmıyacaktım. Sadece bıyık köklerini çizecektim. Bunun içinde bir kaç nokta açmam yeterli oldu. Daha sonra aslanın her yerini işlemeye başladım. Her dokunuşumla aslan daha gerçekçi ve daha güzel oluyordu. Detayları işlerken bir gümüş uçlu kalemi kullanıyor birde metal uçlukalemi kullanıyordum. Aslanın artık işlenecek yeri kalmadığında kalemleri masaya koydum ve Ange'nin yanına gittim.Ange ayağı ile ritim tutup bir yandanda heykel yapıyordu. Angeninkulağından kulaklığı çıkarıp ''Sanırım bu sefer bitirdim'' dedim. | |
|
| |
| Konu: Geri: Zack Cliff Burton C.tesi Nis. 02, 2011 6:47 am | |
| Zack'in yanına gittim ve eserini inceledim.Gerçekten iyi görünüyordu.Aslında Zack'ten bu kadarını bile beklemiyordum.Sonuçta melezlerin dikkat eksikliği vardı ve Zack en çok melez olduğunu hissettirendi.Ama işte ondanda muhteşem bir eser çıkmıştı.İşte heykel,böyle şaşırtıyordu insanı bende bunu söylerken çok mutlu ve söylediğimden çok emin olacaktım. "Zack Cliff Burton,seni Sanat ve Zanaat Becerileri Dersliğinden mezun ediyorum." dedim. | |
|
| |
| Zack Cliff Burton | |
|