| Satellite Morgan | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
Satellite Morgan Artemis Avcısı/Kulübe Lideri/Melez Danışmanı/Araba Yarışları Koordinatörü/Okçuluk Eğitmeni
| Konu: Satellite Morgan Ptsi Şub. 07, 2011 9:44 pm | |
| Silah ve Zırh Yapım Sınıfı'na gitmeye karar vermemin nedeni, Alex'in orada oturup hevesle öğrenci beklemesiydi. Gördüğüm kadarıyla ona gelen tek öğrenci kardeşiydi, ben de sıkılmasın diye gitmeye karar verdim. Üzerime her zamanki gibi gümüş ceketimi ve kot pantolonumu geçirdikten sonra daha güzel silahlar yapmak amacıyla dersliğe doğru ilerlediğimde öğretmenler odasının kapısını çaldım. Herkese selam verdikten sonra Alex'i çağırdım. "Selam Alex!" dedim ve dersliğini işaret ettim. "Hadi bana silah ve zırh yapımını öğret." dedim büyük bir hevesle. | |
|
| |
Alex Nike Hephaistos'un Çocuğu
| Konu: Geri: Satellite Morgan Salı Şub. 08, 2011 12:52 am | |
| Bu gördüğüm bir rüya gibiydi. Sat, yani bir avcı Silah ve Zırh Yapım Sınıfı'na gitmek istiyordu. Onun bana eğitim verebileceğini görmüştüm ama benim ona eğitim verebileceğim hiçbir bilim-kurgu filiminde görülmemişti. "Pekala" dedim gülümseyerek ve dersliğe doğru ben önde, o arkada yürümeye başladık. Bir süre sonra Atölye'nin büyük kapısını açarak onu içeriye davet ettim. Atölyeye girince ışıkları açtım ve yanmakta olan ocaklardan birine doğru yürümeye başladım.
Ocağa ulaştığım zaman ocağın yanında duran kağıdı ve kalemi Sat'e uzattım. "Burda işaretlediğin alanlar ile ilgili eğitim alabilirsin." dedim ve onu beklemeye başladım. Bütün alanlarını solundaki kutucuğa doğru işaretledikten sonra bana uzattı. Gülümseyerek kağıdı ocağın uzak bir bölgesine koydum ve konuşmaya başladım. "İlk önce silah yapımından başlayacağız. Her öğrencime ya ilk önce zırh, ya ilk önce silah yaptırırım. 2. öğrencim sen olduğuna göre seninle Silah Yapımı'nı öğreneceğiz. Silah yapımında bu işin birkaç püf noktasını da seninle öğreneceğiz. Zırh yapımı ile neredeyse birebir. Sadece işlenecek silah ve zırhın şekli değişiktir. Silahı işlemeyi bilen, zırh yapımında hiç zorlanmaz. Aynısı zırh işleyen içinde geçerlidir." dedim ve elime bir krom kütlesi aldım. "Krom, benim için özel bir maddedir. Genelde kampta çoğu kişi bu maddeyi güçsüz bulsada İlahi Bronz ile aynı hizada görürürüm onu." dedim ve ocağa kromu koydum. Sat'e eldivenler uzatarak onun işlemesini istedim. "Krom'un işleme noktası 1857 olup benim okul numaramdır. (gerçekte de) Bunun için oldukça yoğun bir Ateş kullanmamız ve onu yumuşak bir hale getirmemiz gerekli." dedim ve Sat'in eldivenleri ile kromu yoğurmaya çalışmasını izlemeye başladım. | |
|
| |
Satellite Morgan Artemis Avcısı/Kulübe Lideri/Melez Danışmanı/Araba Yarışları Koordinatörü/Okçuluk Eğitmeni
| Konu: Geri: Satellite Morgan Salı Şub. 08, 2011 3:53 am | |
| 1857 kromun işleme noktasıymış. Neyse ki elimde eldiven vardı, yoksa ellerim hiçbir şeye dayanmazdı. Ocağa doğru ellerimi tutup, ısının uygun hale gelip gelmediğini kromu yoğurmaya çalışarak anlıyordum. Bir süre bekledikten sonra kromun şeklini değiştirebildiğimi fark ettim. Ama bir süre daha geçince kroma şekil vermek iyice zorlaştı, "Aleex. Yardım et." dedim eriyen kroma bakarak. Şekil vermek iyice zorlaşmıştı. Okçulukta, pegasusta, kılıçta daha önce deneyimim vardı fakat bu konuda daha önceden hiçbir tecrübem yoktu. Alex'e baktım, gelip bana yardım etmesini bekliyordum.
| |
|
| |
| Konu: Geri: Satellite Morgan Salı Şub. 08, 2011 4:26 am | |
| Gülmemek için kendimi zor tutsamda zamanında ocaktan kromu çıkarmadığı için elinde bir anda katılaşan kromu nasıl çıkaracağımı merak ediyordum doğrusu. Çıplak ellerimi Ateş'e tuttuktan sonra kromu ayırmaya çalıştım. Bir yandan da Ateş'i zihnimde söndürmeye çalışıyordum. Ateş, birkaç saniye sonra sönüp kromdan duman çıktı. Sat'in elleri kromun içinde kalakalmıştı. Ucu sivri, kalınca bir törpü alıp kromun çatlak gibi duran kısmına tutup arkasına çekiç ile vurdum. İkiye ayrılan katı kromdan hemen elini çeken Sat'in halini görünce gülmemek mümkün değildi. "Kromdan zamanında elini çıkaramadın. Biraz olsun katılaştığı an elini çekmeliydin. Biraz olsun çatlak olan kısım olmasa, ömrün boyunca elinde bir krom dolaşabilirdin. Bu bütün maddeler için geçerlidir. Bir daha deneyeceğiz ve katılaştığı an elini çekeceksin." dedim. Kromu tekrar ocağa koydum ve Ateş'i daha da güçlendirmeye başladım. Biraz önceki eldivenler yıprandığı için ona yeni eldivenler uzattım. | |
|
| |
| Konu: Geri: Satellite Morgan Salı Şub. 08, 2011 5:00 am | |
| Yeni eldivenleri takarken bu dersi fazla hafife aldığımın farkına vardım. Hephaistos çocuğu olmak; muhteşem bir şeymiş. O kadar sıcaklıkta çıplak elle kromu tutmak; bence büyü bir kahramanlıktı. Julia'yı şimdi anlayabiliyordum; muhteşem hissediyor olmalıydı. Alex'e döndüm ve eldivenlerimi geçirdikten sonra kromu ateşe doğru tuttum. Biraz olsun katılaştığında elimi çekmem gerektiğini hatırlayarak elimi tutmaya devam ettim ve biraz katılık hissettiğim anda kromu geri çektim. "Şimdi ne yapacağım Alex?" diye döndüm Alex'e. Meraklı bakışlarım onun üzerindeydi, bu sefer becermek istiyordum çünkü.
| |
|
| |
| Konu: Geri: Satellite Morgan Salı Şub. 08, 2011 8:46 am | |
| "Şimdi ne yapacağım Alex?" Sat aynen böyle demişti. Bundan sonrasını o da gayet iyi biliyordu. Suratına gülümseyerek konuşmaya başladım: "Şimdi kromdan bir silah işleyeceksin. Tam olarak saldırıda kullanılan bölmesini işledikten sonra ahşaptan bir tutma bölmesi yapacağız ve yapılan silahımızı gözden geçireceğiz. Silahımızı sence ne yapalım? Bir mızrak mı, yay mı, yoksa bir kılıç mı?" diye sordum. Sat biraz olsun gözlerini kısıp yukarı çevirdi ve biraz sonra cevap verdi: "Kılıç yapalım." dedi. Gülümseyerek bir kılıç çeşidi söyledim: "Yatağan yapabiliriz. Genelde Türkler eskiden kullanırlardı ve çok etkili bir silahtı. Yatay bir biçimde kalan yeri arkada olur ve düşmana büyük hasarlar verir." dedim. Sat, bu kılıç türünü sanırım ilk defa duymuştu ama bu kılıcı çok seveceğinden adım gibi emindim. | |
|
| |
| Konu: Geri: Satellite Morgan Salı Şub. 08, 2011 10:35 pm | |
| Doğrusu sadece kılıcı kullanmasını biliyordum, tarihçesini ve türlerini değil. Ama kılıç yapma fikri düşündükçe zevkli geliyordu, çok iyi olmaz mıydı kendi kılıcımı kendim yapmam? Bence olurdu. Ama nasıl işleyeceğimi bilmiyordum, asıl sorun buydu. Masanın üzerinde duran aletlere baktım. Yatay biçiminde kalan yeri arkada olur. O halde önünden bastırmalıydım ki, arkasında yatay biçiminde kalan yeri arkada olsun. Önünden vurmaya başladım. Şeklini bilseydim daha kolay olurdu ama bilmiyordum. Hafif bir kıvrım oluşturabildikten sonra Alex'e döndüm. "Oluyor mu?" diye sordum meraklı bakışlarla. O kadar uğraşmıştım, doğru olmasını aşırı istiyordum.
| |
|
| |
| Konu: Geri: Satellite Morgan Çarş. Şub. 09, 2011 2:56 am | |
| Sat, azmiyle gerçekten başarıyor gibi idi. Yatağanının yatay kısmında biraz fazla eğiklik vardı ama bir acemi öğrenciye göre oldukça iyi gidiyordu. Onu izlerken bir yandan da ona komutlar vererek yatağanın hangi bölgelerine vurulması gerektiğini söylüyordum. Son darbelerini atması için ona baksamda o önce duraksadı. Hatası olduğunu bildiği için duraksamıştı ve hatası içler acısı idi. Gözlerimi kapayıp tekrar açtığımda yatağanın aynı bölgesine birçok kez vurulduğunu gördüm. Kırılmak üzere olan yatağanı düzeltmek oldukça zor bir işti. "Tekrar denemen gerekiyor Sat. Ocakta krom erirken sana da birkaç bilgi veririm. Bu işin önemli birkaç püf noktası vardır." dedim ve kromu Ateş'e koyduktan sonra küçük ama yoğun bir Ateş Topu yaratık altına koydum. "Silah ve Zırh Yapım Sınıfı'na gelenlerin de bilmesi gereken birkaç şey vardır. Öncelikle bir bölgeye çok vurulmaz, herhangi bir materyal ya da maden Ateş'te fazla bekletilmez, ve son olarakta iş özen ile yapılır. Biz burda silahı yaparken aklımızda daima bu silahın bir kişiye ihtiyacı olabileceğini ve cephaneye gönderileceğini hatırlamalıyız. Belki bir Minator'u yenecek ilahı bronzdan bir kılıç yapıyoruz. Ya da bir kurttan korunmak için sert, demirden bir zırh yaparız. Burda yapılan hiçbir şey boşa gitmez. Senin demin yaptığın kromdan silahta boşa gitmeyecek. Suya konulacak, birkaç saat suda bekletildikten sonra çıkarılıp eritilecek. Krom olacak tekrardan. Şimdi tekrar deneyelim." dedim ve kromu Ateş'ten çıkararak ocağın yanına koydum. | |
|
| |
| Konu: Geri: Satellite Morgan Perş. Şub. 10, 2011 4:44 am | |
| Bütün yaptıklarım boşa gitmişti, şimdi baştan yapmam gerekecekti. Bir hırsla kromu aldım ve ısıtmaya başladım. Kıvamına geldiğinde de çekerek aklıma yatağanı getirmeye çalıştım ve Alex'in söylediklerini. Bir bölgeye çok vurulmaz. İşlenmeyi bekleyen kroma baktım, yatağana şekil vermek için kıvrım bölümüne çok vurmamam gerektiğini hatırlayarak iki defa vurduktan sonra oluşan şekle bakarak gülümsedim. Son olarak da iş özen ile yapılır. Özenli olmaya dikkat edecektim. Diğer bölgeleri de tek el hareketiyle elden geçirdim. Bence olmuştu. Burda yapılan hiçbir şey boşa gitmez. En azından emeğim boşa gitmeyecekti. Yatağan, aklımda kaldığı kadarıyla tamamdı ve hazırdı. Üzerinde yapılacak bir şey yok gibi görünüyordu, ben tatmin olmuştum fakat ya eğitmenim? Alex'e meraklı bakışlarla baktım, bu sefer olmasını delicesine istiyordum. | |
|
| |
| Konu: Geri: Satellite Morgan Perş. Şub. 10, 2011 5:17 am | |
| "Mükemmel Sat. Şimdi, işlenen kılıcın soğumasını bekleyeceğiz. Onu soğuk bir suya atıp saatlerce bekletildikten sonra Cephaneliğe götürürüz. Tek başına bu şekilde birkaç tane daha kılıç işlersen bu konuda uzmanlaşırsın. Şimdi çalışmalarımıza gelince, sen 1. seviye mezunlara en çok yakışacak ismi içeriyorsun. Seni, panodaki mezunlara eklemek için sabırsızlanıyorum. Sadece 1 günden mezun olan ilk kişi olduğun için seni tebrik ediyorum. 2. Seviye eğitim almak için yarın tekrar Atölye'ye gel ama bundan önce ders programına bak. 2. Seviye kolay olmayacak." dedim ve gülümseyerek ocaklardaki Ateşleri tek tek söndürmeye gittim. O sırada Sat mutlu bir ifade ile dışarı çıkıp buradan uzaklaşıyordu. Perseus mu? Sat mi? İlk önce hangisinin bu dersten 2. seviye bir mezun olarak çıkacağını oldukça merak ediyordum. | |
|
| |
| Satellite Morgan | |
|