Tırmanma duvarında yarış yapmak sevdiğim şeyler listesinin sonlarındaydı. Yani en azından sevdiğim şeyler listesinde sonuncu olmuştu. Üstelik Mia ile yarışmak yeterince zordu. İlk başta elim kaydı. Ve tökezleyerek aptal konumuna düştüm. Ama sonrada "Başla" işaretini alınca başladım. Ben başladıktan bir süre sonra başladı. Yani bana avans vermişti. Ama gerek yoktu bu benim hoşuma gitmemişti. Sanırım hala çaylak olduğumu düşünüyordu. Ama yanılıyordu nede olsa ben ışık hızıdnaydım.
Ama gücümü henüz kullanmayacaktım. Yukarı doğru ona aldırmadan çıkmaya başladım. Gerçekten benden hızlıydı bana kısa sürede yetişti ve hatt geçiyordu. Ama bana bakerken lavları farketmemiş olacak ki aşağıya düşmeye başladı. Bir süre duvarda tutunacak yer bulunca benim 5m kadar altımdaydı. Elleri yara olmuş olmalıydı eskisi kadar hızlı çıkamıyordu ama yine bana yetişti. Bir süre eşit gidiyorduk. Gelen kayalar, lav ve yanmış taş parçaları üzerimize yağmaya ve bunlar attığımız her adımda artmaya başlamıştı. Mia benden bir baş önde çıkıyordu ve yavaş yavaş önüme geçiyordu. Zirveye az kalmıştı. Artık tamamen önümdeydi. Tam zirveye tutunmuştu ki yenilmek istemediğimi anladım ve Gücümü düşündüm. O zirveye çıkamadan ben zirveye çıkmış oturuyordum. Hınzırca gülümsedim.
" Seni lanet olası çaylak hile yaptın" dedi bana. Gülümsedim
" Sende yapabilirdin" dedim. Ama karnıma gelen yumruğu fazla hafife almıştım kendimi yerde buldum. Kalkıp ona meydan okudum.
" O zaman tekrar yapalım özel güç ve avans yok"