Olimpos Rpg
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Olimpos Rpg

Percy Jackson ve Olimposlular ile Olimpos Kahramanları serilerinden esinlenilerek oluşturulmuş, zirvedeki rpg forum sitesi.

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Neutral o.O

+8
Perseus Carter
Lucianna Fackrell
Leonard L. Carter
Serena Su Hanzadeoğlu
Edward J. F. Newgate
Clara Thompson
Lara Adams
Toruk Makto
12 posters
YazarMesaj
Toruk Makto

Neutral o.O Empty
MesajKonu: Neutral o.O   Neutral o.O Icon_minitimePerş. Ocak 20, 2011 9:53 am

Merhaba. Ben forumda yeniyim ve ilk defa daha farklı bir mistik kurgu üzerine RP yapmayı düşünüyorum(!)

Bir şey dikkatimi çekti:

*Evet, forumda mod Athena.

Merak ettiğim şeyler olduğu paylaşmak ve öğrenmek istiyorum.

-----

* Forumda başka mod yok mu ? Yoksa neden ?

* Neden geldiğim günden beri sadece Artemis'i görüyorum ?

* Neden bütün başlıkların modu Athena ?
- Yani Athena neden hem RP yorumlayıcı hem admin hem kontrol işlerinden sorumlu hem de bütün başlıkların sahibi ?

* Forumda atraksiyon bulamadım amaç ne olimposta ? Görev mi yapıyoruz bu kadar mı ?

* Neden bir ton kulübe olmasına rağmen kulübeler arası üye eşitliği yok ?

* Birilerinin kötü veya sürpriz planları olsa bunu yapmak istese konuşabileceği yani RP'ye dökebileceği özel bir yer yok mu ?

* Neden her faresine tıklayan istediği yere girebiliyor ? Hani planlar, gizlilik veya teşkilatlar ?

* Forumda neden basit bir paralellik yok ? Kafası esen istediği yeri istediği gibi kullanabiliyor. Aynı yerde olabilmesi doğal ama farklı kişilerin aynı yerde yakın zamanlarda farklı hava durumları veya diğer doğal olaylar yok ?

- Sorunlarımda veya sorularımda herhangi bir kasıt yoktur sadece öğrenmek istiyorum.

- Teşekkür ederim...
Lara Adams
Afrodit'in Çocuğu/Pegasus Binicilik Eğitmeni
Lara Adams

Neutral o.O Empty
MesajKonu: Geri: Neutral o.O   Neutral o.O Icon_minitimeCuma Ocak 21, 2011 8:01 am

Eğer sorunun olursa Athena veya Melez Danışmanlarımıza danışmalısın.
http://www.melezkamprpg.yetkin-forum.com
Clara Thompson
Artemis Avcısı/Melez Danışmanı/Doğa Bilimleri Eğitmeni
Clara Thompson

Neutral o.O Empty
MesajKonu: Geri: Neutral o.O   Neutral o.O Icon_minitimeCuma Ocak 21, 2011 8:04 am

Öyle sorular sormuşsun ki, ben seni Sat'e yönlendireyim en iyisi Embarassed
Lara Adams
Lara Adams

Neutral o.O Empty
MesajKonu: Geri: Neutral o.O   Neutral o.O Icon_minitimeCuma Ocak 21, 2011 8:09 am

En kolayını ben cevaplayayım. Very Happy

Alıntı :
* Neden bir ton kulübe olmasına rağmen kulübeler arası üye eşitliği yok ?

Farkeetmişsindir,Zeus,Poseidon ve Hades kulübeleri az kişide oluşuyor.Sorunda bunun içindi sanırım.Kitaba göre Üç Büyüklerin çocukları az oluyor.Bu yüzden o kulüpte en fazla 4 kişi var.
http://www.melezkamprpg.yetkin-forum.com
Clara Thompson
Clara Thompson

Neutral o.O Empty
MesajKonu: Geri: Neutral o.O   Neutral o.O Icon_minitimeCuma Ocak 21, 2011 8:11 am

* Neden geldiğim günden beri sadece Artemis'i görüyorum ?

Ben de bunu cevaplayayım. Valla biz de bilmiyoruz, bu aralar Artemis çok fazla online olmaya başladı, eh nazar değmesin yani ^^
Edward J. F. Newgate
Apollon'un Çocuğu/Kulübe Lideri/Canavarlara Karşı Korunma Eğitmeni
Apollon'un Çocuğu/Kulübe Lideri/Canavarlara Karşı Korunma Eğitmeni
Edward J. F. Newgate

Neutral o.O Empty
MesajKonu: Geri: Neutral o.O   Neutral o.O Icon_minitimeCuma Ocak 21, 2011 8:12 am

Kişiler oranlanır Very Happy tercihe bağlı kişi meselesi Very Happy Mesela bir Athena Hekate'den veya Hypnos'dan daha çok tercih edilir. Sevme meselesi çok farkları yok Very Happy

Büyüklerin çocuklarına gelince onlar sitede ki insan sayısına göre artar. Şu an 300'e yakınız 500 olduğumuzda üç büyükler 6 kişi olabilir falan fillan Very Happy

On-line meselesi okullar olduğu için herkes zorlanıyor yazın farkı göreceksin. Ve tabii tek mod Athena kısmını ise bilmiyorum Very Happy
Serena Su Hanzadeoğlu
Athena'nın Çocuğu
Athena'nın Çocuğu
Serena Su Hanzadeoğlu

Neutral o.O Empty
MesajKonu: Geri: Neutral o.O   Neutral o.O Icon_minitimeCuma Ocak 21, 2011 8:27 am

Ayrıca tek admin Athena değil. Kheiron ve Zeus ona yardım ediyor. (:
Leonard L. Carter
Zeus'un Çocuğu/Kılıç Eğitmeni
Zeus'un Çocuğu/Kılıç Eğitmeni
Leonard L. Carter

Neutral o.O Empty
MesajKonu: Geri: Neutral o.O   Neutral o.O Icon_minitimeCuma Ocak 21, 2011 8:49 am

Ve de Hestia. Very Happy
Clara Thompson
Clara Thompson

Neutral o.O Empty
MesajKonu: Geri: Neutral o.O   Neutral o.O Icon_minitimeCuma Ocak 21, 2011 9:07 am

Evet, Leo ve Sere iyi bir noktaya değindi ^^
Lucianna Fackrell
Athena'nın Çocuğu/Kulübe Lideri
Athena'nın Çocuğu/Kulübe Lideri
Lucianna Fackrell

Neutral o.O Empty
MesajKonu: Geri: Neutral o.O   Neutral o.O Icon_minitimeCuma Ocak 21, 2011 10:23 am

Madem forumun modunun Athena olduğunu biliyorsun, bu soruları pm atarak
kendisine sorabilirdin. Smile Hadi tüm üyelerin cevaplamasını istedin,
çaylak yardım, mekanizma, rpg karargahı bölümlerini kullanabilirdin.
Neyse, yanlış yerde açılan başlık faslını geçip soruları cevaplayayım en
iyisi.

*Forumda 2 tane daha mod ve yardımcı olarak da Hestia var ama site
işlerinin %90'ını Athena yürütüyor. Bir nedeni olmasına gerek var mı?
Kendi sitesi. İster her başlığa modluk yapar ister hepsinin yönetimini
başkasına verir.

*Buradaki tanrı ve tanrıçalar gerçek hayatta sıradan öğrenciler
olduklarından, okul dönemlerinde mütemadiyen sitede takılacak değiller.
Hepimiz onları daha aktif görmek istiyoruz ama neden aktif olmadıkları
sorusunun cevabı da apaçık ortada.

*Athena her şey, bu doğru. Ama sitede özel rütbe sahipleri var; rp
denetleyicileri örneğin. Veya melez danışmanları. Onlar kendisine
yardımcı oluyorlar.

*Başka sitelerde bulup da burada bulamadığın bir atraksiyon
olabileceğini sanmıyorum. Puanlama yarışları, görevler, bayrak
kapmacalar, ana kurguya bağlı yazılan rp'ler... Olimpos etkinliklerin
kralıdır.

*Bu soru gayet güzel bir biçimde cevaplanmış.

*Var, rpg karargahı, kişisel başlıklar bölümü. Olmadı kurgular - kişisel
kurgular bölümü. Sanırım böyle sorular sormadan önce siteyi biraz daha
araştırsaydın iyi olacaktı.

*Hain planlar da gizlilik de teşkilatlar da var ama her faresini
tıklatan onları göremediği için bazı şeylerden haberdar olamayabiliyor.
Wink

*Hava durumu veya paralellik bu kadar aktif ve fazla rp yazan üyenin
olduğu bir sitede uygulanamaz, uygulanırsa monotonluk boyutuna sarkar
iş.
Toruk Makto

Neutral o.O Empty
MesajKonu: Geri: Neutral o.O   Neutral o.O Icon_minitimeCuma Ocak 21, 2011 4:03 pm

Peki lay lay lom mu RP yazacağız ? Benim teşkilattan kast ettiğim herkesin giremeyeceği türdendi. Bu forumda RP yapan insanların amacı sadece görev yapmaktan ibaret olduğunu düşünüyorum. Sık online olan birkaç kişinin RP'lerini okudum herhangi birinde bir gelişme yok. Ya da bir düzeltme. On RP varsa onunda da ' ve ' bağlacını cümle başında kullanmış. Sorgulamak istediğim adminin neden online olmayışı değil neden devretmediği. Zeus'u hiç görmedim. Ya da başka bir yöneticiyi. Yönetici ile tanrılar birbirinden bağımsız. Ayrıca aktiften kast ettiğin birkaç kişinin kulübesine puan getiricem derdine yazdıklarından mı bahsediyorsun ? Yoksa altı satırlık tasvirsiz düz yazı ve ardından gelen beş veya altı satırlık konuşma mı ? Olimpos etkinliklerinin hiç katılmadığım için bir şey söyleyemiyorum.

Forumda bir paralellik veya eşitlik yoksa, forumda üye eşitliği yoksa tut ki ben olduğum kulübedeki kardeşimle üç veya dört gün sonra belirlenen sonuçlardan önce iki gün boyunca çatır çatır RP yazsam kabul mü görecek ? Atraksiyondan bahsederken ki söylediğinin dışında ne yapmamız gerekiyor ?

*İnan ki daha heyecanlısını gördüm !

*Başlıkta bir yanlışlık yok ben şikayet belirtmedim tartışma olarak düşünmüştüm, eleştiri değil.
Perseus Carter
Zeus'un Çocuğu
Zeus'un Çocuğu
Perseus Carter

Neutral o.O Empty
MesajKonu: Geri: Neutral o.O   Neutral o.O Icon_minitimeCuma Ocak 21, 2011 6:56 pm

Peki ben bir soru sormak istiyorum sana
PJO serisini okudun mu ? (Percy Jackson and the Olympians)
Biz burada kendi hayalimizdeki PJO hikayelerini yazıyoruz. Bu da bize yeterince zevk veriyor. PJO ile bütünleşiyoruz ve ondan kopmuyoruz. Yazdığımız Rp'lerden zevk alıyoruz. Eğer lay lay lom RP'den kastın bu ise evet biz lay lay lom rp yazıyoruz...

Satellite Morgan
Artemis Avcısı/Kulübe Lideri/Melez Danışmanı/Araba Yarışları Koordinatörü/Okçuluk Eğitmeni
Artemis Avcısı/Kulübe Lideri/Melez Danışmanı/Araba Yarışları Koordinatörü/Okçuluk Eğitmeni
Satellite Morgan

Neutral o.O Empty
MesajKonu: Geri: Neutral o.O   Neutral o.O Icon_minitimeCuma Ocak 21, 2011 10:01 pm

Kehanetler, melez konseyinin görevlendirdiği melezlerin yaptıkları, canavarlarla dövüş bence hepsi gayet atraksiyonlu. Yarıyıl tatilinde aktif üye sayısı artacak, Lucy'nin dediği gibi herkesin okulu var. Okul işleri arasında siteye ayıracak kadar çok vakitleri olmayabilir. Ayrıca zaten herkesin giremediği başlıklar var, kulüpler var. Ama söylediğin gibi herkesin giremeyeceği. Bu yüzden görünmüyorlar. Ayrıca Zeus ile Athena, Athena ile Hephaistos, Hephaistos ile Hekate kulübeleri arasında bir üye farkı olması gerekiyor. Zaten şu anda Zeus, Hades, Poseidon, Athena, Apollon ve Ares kulübeleri kapalı ki, diğer kulübelerin de üye sayısı çoğalsın. Hem kulübene bir şey getiremiyorsan şampiyonluk yarışında kendine getirirsin. Zaten sadece kendine yapsan bile kulüben puan kazanıyor.

Athena birkaç gün şehirdışında diye Olimpos'un işleyişine laf edilemez. Olimpos gayet aktif bir sitedir; üyeleri rp yazar, kulübesine ve kendisine katkı sağlar. Zeus ile Kheiron'un realde sınavları varsa da; bu yönetim normalde gayet güzel işleyen bir yönetimdir. Gelince sana gerekli açıklamadan da fazlasını Athena'nın yapacağına eminim.
http://www.platis.forummum.net
Alex Nike
Hephaistos'un Çocuğu
Hephaistos'un Çocuğu
Alex Nike

Neutral o.O Empty
MesajKonu: Geri: Neutral o.O   Neutral o.O Icon_minitimeC.tesi Ocak 22, 2011 1:12 am

* Forumda başka mod yok mu ? Yoksa neden ? Var. Kherion Puanlamaları yapar (Kulübe) Zeus'u pek göremiyoruz. Sorunu var sanırım. Athena giriyor sık sık ama bu aralar giremiyor. Önemli bir nedeni vardır kesinlikle.

* Neden geldiğim günden beri sadece Artemis'i görüyorum ? O çok online olan dobra bir Tanrıça (dobra dedim alınma Artemis. Bu bir övgü.)

* Neden bütün başlıkların modu Athena ?
- Yani Athena neden hem RP yorumlayıcı hem admin hem kontrol işlerinden sorumlu hem de bütün başlıkların sahibi ? Kendisi öyle istiyor. Bizde bilmiyoruz.

* Forumda atraksiyon bulamadım amaç ne olimposta ? Görev mi yapıyoruz bu kadar mı ? Hayır. Özel görev, özel maceralar, bazen sohbet bölümünde eğlenceler, kutlamalar, maceralar ve Olimpos Kahramanları Seriisi'ni sık sık rp de görüyoruz.

* Neden bir ton kulübe olmasına rağmen kulübeler arası üye eşitliği yok ? 1 Kulübedeki kişi sayısı 9' sa ve limit 10 ise yeni gelen kişi de o kulübeyi tıka basa doldurmak istiyor.

* Birilerinin kötü veya sürpriz planları olsa bunu yapmak istese konuşabileceği yani RP'ye dökebileceği özel bir yer yok mu ? Elbette var. Öneriler bölümünde bunu sorabilirsin.

* Neden her faresine tıklayan istediği yere girebiliyor ? Hani planlar, gizlilik veya teşkilatlar ? Var zaten. Mesela özel bir resim yarışması vardı. Şu an adını unuttum ama girince sitede en üstteki resimi yapmak için bir yarışma var. Katılmak isteyen Athena'ya Ö.M atıyor ve öyle görebiliyor. Ama sanırım bitti.

* Forumda neden basit bir paralellik yok ? Kafası esen istediği yeri istediği gibi kullanabiliyor. Aynı yerde olabilmesi doğal ama farklı kişilerin aynı yerde yakın zamanlarda farklı hava durumları veya diğer doğal olaylar yok ? Var aslında... Sen orda başka bir başlık açıyor olabilirsin. Anlaşmalı Rplerde bu oluşturuluyor.

İnan ki o "Ve" bağlacı yüzünden puan kırılıyordur Rp'sinden. Bunları Denetleyecek biri var ve daima Athena'ya haber veriyor. Heyecanlısı varsa, bu siteye gelme amacın saçma. Seni kovmuyorum ama burası ile alay ediyorsun. Kimsenin rpsi seni ilgilendirmez bence. Senin yaptığın Tanrı ve Tanrıça rpsini başka birisi okusa bile buna göre konuşuyor mu bir bak bakalım. Biz burda rp yaptıkça heyecan alıyoruz ki yapıyoruz. Bunu sorgulamaya hiç ama hiç hakkın yok. Athena uygun görmezse onun görev puanını zaten vermez ve düzelt diye de yazar. Yöneticiler çok online ama biliyorsun karne veriliyor. Aileleri ile hesaplaşıyorlar şimdiden. Belki birkaç gün sonra bu saatte kalacak bir yer arıyor olacaklardır. (Son cümlem şaka amaçlı idi.)
Jones Brain

Jones Brain

Neutral o.O Empty
MesajKonu: Geri: Neutral o.O   Neutral o.O Icon_minitimeC.tesi Ocak 22, 2011 3:52 am

Asi çocuk öncelikle foruma hoşgeldin. Bende bir şey eklemek istiyorum.

* Forumda heyecan yok mu ? Kafayı yemişsin arkadaşım sen. Ben ilk geldiğim gün Athena ile kapıştım. Hahahah !

* Tanrılar konusunda haklısın. Ben daha babamla tanışmadım. Artemis neyine yetmiyor ? Very Happy ( Bu kesinlikle bir şakadır ! )

* Alex sanırım gizli özel yerlerden kast ettiği şey hahahaa tövbe. Sanırım bu HP-RPG sitelerinde ki kulüplerde ki maceralardan söz ediyor.

* Bu parallellik konusunda haklı olabilirsin fakat bende onu düşündüm. Bilemiyorum o kadar kişi felan ama bunun anlaşmalı RP'le alakası yok.

Ayrıca bkz.

Athena gelince puff! Athena's hands is hell !

Alex Nike
Hephaistos'un Çocuğu
Hephaistos'un Çocuğu
Alex Nike

Neutral o.O Empty
MesajKonu: Geri: Neutral o.O   Neutral o.O Icon_minitimeC.tesi Ocak 22, 2011 4:17 am

O yer henüz yok. Yani RP ye dahil olan yer yok. Gizli başlığı sormuş o sadece. Naruto daki Gizli Akatsuki Tapınağı sanıyor sanırım. Burada Aelous Saray'ını keşfeden yok sitede. Demek ki orası saklı. Hephaistos Kulübesindeki Mağara var ki bunu az kişi biliyor. Jones, biz burda adamın sorularını yanıtlamaya çalışıyoruz sen kusurumuzu biliyorsun. Amacını söyle de öğrenelim.
Athena
Admin/Tanrıça/Kamp Müdiresi
Admin/Tanrıça/Kamp Müdiresi
Athena

Neutral o.O Empty
MesajKonu: Geri: Neutral o.O   Neutral o.O Icon_minitimeC.tesi Ocak 22, 2011 5:15 am

Geldiğim gibi şu başlıkta yazılanları okuyup bayıldım.
Tek tek her soruyu cevaplamayacağım çünkü hepsi gayet güzel bir biçimde cevaplanmış. Paşa gönlüm istediği için değil, tecrübeli bir admin olduğum için her başlıkta moderatörüm. Tek tek moderatörleri denetleyeceğime, oturup her başlığın sorumluluğunu üstleniyorum ve bu hiçbir üyeyi ilgilendirmez. Toruk -hala kaldıysa- sorularını pm atsın bana, bu başlığı da kilitliyorum.
http://olimpos.my-rpg.com

Neutral o.O
1 sayfadaki 1 sayfası