Aceleyle kulübemden çıkmıştım. Saatime baktığımda biraz gecikmiş olduğumu farkettim. Babamdan da bana geçen güçle son hızla koşup arkadaşlarıma yetiştim. Benden önce herkes gelmişti. Selly, kardeşim Coco, Maya...
Herkes hazır görünüyordu. Ben ise voleybol'un 'v'sini bilmiyordum ama denemek istemiştim.
O sırada Selly "Tamam başlıyoruz." dedi. Maç başlamıştı. Coco, Selly ile karşı takımdaydı. Kardeşime karşı oynayacaktım yani. İlk atışı kafamla izledim. Sıranın bize geldiğini anca anlamıştım.
"Hadi!" dedim.
Ben girene kadar Maya topu karşılamıştı. Ben ise aptal aptal yerimde topu izlemekten başka bir şey yapamıyordum. Maya ise gayet profesyonel bir biçimde topu karşılıyor, adını bile bilmediğim şekilde değişik atışlar yapıyordu.
"Aleda! Hayatta mısın?"
Maya'nın sesiyle yerimde zıpladım.
"Evet ama ben hiçbir şey bilmiyorum ki!"
Maya gözlerini devirdi. Selly ve Coco'da çok iyi oynuyorlardı. Maya hiçbir şey dememişti. Top tekrar bize gelirken topu karşılamadı. Bunu bilerek yapmıştı. Bense boşuna sayı kaybedip onu üzmek istemediğim için topun önüne atladım. Nasıl oldu bilmiyorum. Top bana doğru gelirken kafamı önüme eğdim, zıpladım, yüzüme gelmesini önlemek için topa bir tokat savurdum, top filenin üzerinden uçtu ve Coco'nun başına çarptı. Herkes yine bana bakıyordu.
"Aynı ciritteki gibi. Sende ne şansı var Aly!?"
Selly ise kıkırdamaya başlamıştı fakat Coco durumundan pek hoşnut görünmüyordu.